USA: Miss North Dakota talte de ufødtes sag i delstatens senat

Miss North Dakota 2016, Macy Christianson, har talt i senatet om forebyggelse af spritbilisme og kampen mod abort.

– Jeg har utrolig stor respekt for vores stat, fordi den har valgt det, som jeg selv tror er rigtigt med hensyn til abort, sagde Macy Christianson ifølge LifeNews.com. “Nogle mennesker har fortalt mig, at North Dakota er imod kvinder og vores rettigheder, men jeg er uenig, for det handler ikke bare om at støtte vore kvinder, men også om at støtte de kvinder, som endnu ikke er født og kan tale deres egen sag.”

Den lokale journalist, Rob Port, roste Macy Christiansons mod:
– Respekt, fordi hun er villig til at bryde ud af den ideologiske form, som de liberale vil presse alle kvinder ind i. Jeg er sikker på, at hun får kritik for at mene de ting, som de venstreorienterede ikke mener, kvinder burde tænke, men det er på høje tid, at vi holder op med at gå så meget op i de bure af identitet, som politikerne vil presse os ind i, skrev Rob Port.

North Dakotas nye abortlov kræver bl.a., at en kvinde skal have rådgivning og derpå vente mindst 24 timer, før indgrebet finder sted.