Indien: Kristent ægtepar tortureret i 17 timer for deres tro

Indbyggere fra landsbyen Kubuaa i staten Jharkhand tvang Bartu Urawn og hans hustru til at stå i iskoldt vand i 17 timer, fordi de ikke ville opgive deres kristne tro.

Ægteparret konverterede for ti år siden fra deres lokale religion, Sarna Dharam, skriver Christian Post.
Landbyboerne tog ægteparret til fange, bandt deres hænder og tvang dem ud i det kolde vand, der gik dem til halsen. Her måtte de stå fra klokken 5 om eftermiddagen til klokken 10 næste morgen, mens deres søn, Beneswar, blev tvunget til at se på.

Ægteparret døde ikke af det kolde vand, hvorfor naboerne tog dem op og slog løs på dem. Det kostede Bartu Urawn livet. Efterfølgende blev hans familie hindret i at begrave ham.

– Jeg sagde til landsbyboerne, at jeg ville begrave ham på min egen grund, men de stod med stokke for at angribe mig, hvis jeg prøvede, fortæller Beneswar. Sammen med fire andre kristne bar han sin fars lig 10 km for at begrave ham på en regerningsejet gravplads.
Familier er blevet forfulgt for deres tro lige siden de konverterede. Bartu er blandt andet blevet tvunget til at deltage i et hedensk ritual ved at spise kød fra et dyr, som landsbyboerne havde ofret.

Andre kristne indbyggere i byen har afsvoret deres tro på grund af forfølgelserne.
Indien er nummer 15 på Åbne Døres liste over lande, hvor kristne forfølges mest. Selv om landet har demokrati, vil lokale embedsmænd ofte vælge at overse forfølgelse af kristne – og forfølgerne bliver ikke straffet.