Jacob svømmede for livet ude i Middelhavet

– Kun 5 % overlever, at hovedpulsåren eksploderer, men jeg måtte også svømme i land her. For jeg skal fortælle flere om Jesus, fortæller Jacob Damkani tre måneder efter sin operation.

To dage efter et besøg i Danmark var Jacob Damkani tæt på at dø nær Tel Aviv.

Jacob Damkani havde netop afsluttet arbejdet med en film om sit eget liv. To dage efter et besøg i Danmark tog han sin daglige svømmetur, da han blev ramt af stærke smerter 1 km uden for kysten.

Han plejede at starte dagen med en frisk svømmetur klokken fem om morgenen ud for Tel Aviv. Men den 5. august 2015 gik det helt anderledes.
Omkring en kilometer fra kysten følte Jacob pludselig en stærk smerte i brystet. Det varede måske i ti sekunder. Så følte han en voldsom smerte i venstre ben. Det varede måske et minut. Jacob indså, at han måtte kæmpe for sit liv. Han vidste ikke, at han havde sprængt hovedpulsåren. Han vidste bare, at han måtte og skulle kæmpe sig ind til bredden.

En række af mirakler

Hustruen Elisheva fortæller et par dage senere om det, hun selv kalder ”en hel række mirakler” under forløbet:

For det første, at Jacob klarede at komme op på stranden trods voldsomme smerter.

For det andet, at Jacob hurtigt kom på Ichilov Hospital. I første omgang afviste han nemlig at tage med den ambulance, der kom frem til stranden.

For det tredje, at lægerne straks forstod, hvad der var galt, selv om Jacob ikke var i stand til at forklare det. Der er kun ca. 20 patienter om året med en sprængt aorta på dette hospital – og de fleste af dem er trafikofre.

For det fjerde, at Jacob blev operet af en meget dygtig læge. Han klarede at genskabe aorta, og Jacob blev hurtigt stabil efter operationen, forklarer Elisheva.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Under den otte timers operation savede lægerne gennem Jacobs brystben for at kunne reparere den sprængte hovedpulsåre over hjertet.

Alt dette skete kun to dage efter Jacobs hjemkomst fra en foredragsrejse i bl.a. Danmark. Han havde netop afsluttet arbejdet med filmen “The Messenger” (på hebraisk “Ha-Mevaser”).

Takker Gud for miraklet

– Jeg ser ikke en forbindelse mellem min sygdom og operationen og så min film.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg takker bare Gud, fordi han valgte at lade mig leve. Jeg har hørt, at 95% af dem, der oplever denne type medicinsk nødsituation, dør af den. Men i mit tilfælde skete det endda ude i havet. Gud reddede mit liv, fordi jeg endnu ikke er færdig med min mission, forklarer Jacob.

Den Jesus-troende jøde har bygget et professionelt tv-studie og bemandet det med eksperter. Herfra udsendes budskabet om den jødiske Messias på kristne TV-stationer over hele verden.

Jacob har også startet en internet radio og tv-kanal for at sprede budskabet om frelsen. Og i vor tid er det vigtigt at kommunikere via film.
– Folk sidder limet til skærmen. De læser færre bøger og ser flere videoer, siger han.

Filmen om Jacob

– Ideen om at lave en film var noget, der brændte i mig i flere år. Men timingen er altid i Guds hånd, og tiden er kommet nu.
Doron Eran er en af de førende instruktører. Han så mig på skærmen, da jeg fortalte om min tro. Det var i en film, han lavede om messianske jøder, og han sagde: ”Vi er nødt til at lave en film om den fyr!” Og jeg var parat – det var sådan, ’The Messenger’ blev til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Doron og hans team stillede en masse spørgsmål. De ville gerne forstå det med den messianske tro. Og ligesom alle os andre længes de efter at se en ændring i israeleres forhold til Yeshua (Jesus), fortæller Jacob Damkani.

Filmen fortæller historien om den nu 65-årige missionærs liv. Hverken vrede jøder eller nogen andre kan stoppe ham. Jacob er blevet angrebet, anklaget og forbandet for sin forkyndelse. Men han brænder stadig for at fortælle, at Yeshua er den jødiske Messias.

Jacobs drøm

– Hele filmen handler om, at mennesker i Israel skal se Jesus som jøde. Jeg har meget store forventninger om, at folk i Israel, selv de ledende rabbinere, må vågne op og genkende Yeshua som Messias – og at der vil komme en åndelig fornyelse og en ægte reformation. Det har været min store drøm og mit mål, siden jeg selv blev født på ny.

Ved Guds nåde og til trods for alle mine svagheder og fejl har jeg aldrig sluppet den drøm. Det var faktisk profeternes drøm, såvel som Yeshuas og apostlenes drøm. Det er Guds drøm – og det må være drømmen og målet og visionen for alle sande troende, siger Jacob.

Hvorfor lige Jacob?

Jacob Damkanis bog ”Why Me?” (”Hvorfor lige mig?”) blev skrevet for 25 år siden. Den fortæller, hvordan han selv som ”fortabt hippie” med jødisk baggrund kom til tro på, at de kristnes Jesus er jødernes Messias.

Bogen er blevet læst af over en halv million israelere, og mange af dem er kommet til tro på Jesus ved at læse den. Den er oversat til en række forskellige sprog.

Men selv om bogen stadig gør stort indtryk på læserne, er tiden kommet til at lave film, mener Jacob. Han inviterer alle kristne til at lave udsendelser fra hans studie.

“The Messenger” havde premiere i Tel Aviv et halvt år efter Jacobs sygdom og operation.

Se også: Jøde opdagede at Jesus er Messias