Jøde opdagede at Jesus er Messias

Mange jøder tror ikke, at Jesus er deres Messias. Men organisationen ’Trumpet of Salvation’ deler budskabet med dem.

– Hvis Yeshua virkelig er ’Vejen og Sandheden og Livet’, så er jeg villig til at opgive al min modstand og følge i dine fodspor, om jeg så skulle være den eneste jøde i hele verden, der gjorde det!

Sådan bad jøden Jacob Damkani, efter at en kristen ven havde forklaret ham, hvem Jesus virkelig er. Som jøde og israeler var Jacob blevet opdraget til at forkaste ’de kristnes Yeshu’, som han mente, var årsagen til de sidste 2000 års jødeforfølgelser.

Efter at Jacob havde bedt ”Abrahams, Isaks og Jakobs Gud” åbenbare sandheden, begyndte han at græde over sin synd. Det havde ikke tynget ham før. Men nu oplevede han at blive tilgivet, at føle sig som en nyfødt baby og let som en fjer at glæde.
Herefter brændte Jacob Damkani efter at hjælpe andre, først og fremmest jøderne, til at lære Jesus Messias at kende.

Jacob Damkanis bog ’Hvorfor lige mig?’ er på 265 sider. Pris 199 kr.
Udgivet på eget forlag Forhandler: Hosianna.dk
Jøderne er uden håb

Jacob Damkani oplevede nu et kald til at vende tilbage til Israel fra USA for at dele Guds gode nyheder med sine tidligere landsmænd. Men afrejsen blev udskudt, indtil Jacobs bror døde og skulle begraves i Israel. Og familiens sorg, som kom til udtryk i kaddish-bønnen for de døde, rørte ham dybt:
”Jeg aner ikke, hvad min far og mine brødre tænkte dybt i deres hjerter, da de løftede deres stemmer for at fremsige kaddish’en. Troede de virkelig, at Shmuels sjæls frelse afhang af, hvor flittigt de fremsagde kaddish’en hver dag, hver måned og senere hvert år på årsdagen for hans død? Hvor gik jødernes tro galt?”

En tragedie blandt kristne i Arizona havde vist Jacob styrken i det kristne håb om evigt liv. Men jøderne havde ikke dette håb. Derfor begyndte Jacob nu at lære jødiske rabbinere om Jesus og hvordan han er den eneste, som kan frelse både jøder og ikke-jøder.

Jacob startede i 1984 organisationen Trumpet of Salvation, hvis formål det er at bringe evangeliet ’tilbage til det jødiske folk.’ Jacob og hans team af medarbejdere med både jødisk og ikke-jødisk baggrund deler evangeliet på gaden i Israel, selv om de ofte bliver udsat for både verbal og fysisk overlast fra religiøse jøder.

Hvad er frelse?

I bogen ’Hvorfor lige Mig?’ fortæller Jacob Damkani om opvæksten i Israel, sit oprør mod familien og livet i USA, hvor han lærte Jesus at kende. Bogen indeholder mange sort-hvide billeder fra Jacobs liv, ikke mindst fra missionsarbejdet.

Mens han fortæller sin egen livshistorie, forklarer Jacob Damkani, hvad Bibelen siger om fx Guds hellighed, pagten med Abraham og den nye pagt, som Jesus indstiftede ved sin død og opstandelse. Jacob Damkani understreger i bogen, at der kun er frelse ved troen på ”Yeshua HaMashiach” (Jesus Messias) – og det gælder både jøder og hedninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Se også: Jacob svømmede for livet