Karen og Niels Sørensen rejser til Mellemøsten for Tearfund

Karen og Niels Sørensen har solgt huset i Gjern og skal de næste år bo i Jordan.
Foto IMT.

Sygeplejerske Karen Swartz Sørensen (62) og hendes mand, teolog og journalist Niels Sørensen (61), skal rejse til Jordan, hvorfra Karen i to år skal arbejde med nødhjælp i Mellemøsten.

Karen har de seneste år haft en spændende stilling som projektkonsulent i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU). Her rejste hun til Afrika og Asien 6-8 gange om året, bl.a. for at tilse hiv- og aidsprojekter i Liberia. Men nu følte hun, at Gud måske ville bruge hende i en anden sammenhæng, og hun tog en master i diakoni i Norge. Her oplevede hun, at Gud under en andagt talte til hende med ordene, ’Din fremtid er i min hånd’.

Efterhånden fik hun nød for Mellemøstens mange flygtninge – og blandt dem arbejder den kristne organisation Tearfund. Karen tog kontakt med organisationen den 22. december – og svaret lød, at ægteparret Sørensen kan få base i Jordans hovedstad Amman. Det er kun 40 km fra, hvor deres søn og svigerdatter bor.
Samme dag ringede Karen til ejendomsmægleren, og huset i Gjern blev i modsætning til mange andre solgt på kun seks dage.

Karen skal rejse rundt til nødhjælpsprojekter i Irak, Libanon, Jordan og Syrien og desuden inspirere kirkerne i den diakonale opgave blandt flygtningene.

Familien har tidligere været udsendt som missionærer i Botswana for Dansk Ethioper Mission (nu Promissio). Men denne gang er Niels den ”medfølgende ægtefælle”. Han regner dog med at kunne gøre sig nyttig som frivillig i en kirke eller med kommunikationsopgaver i Tearfund.