Tværkulturel ildsjæl 60

Tidl. missionær Else Wiwe er nu tværkulturel konsulent i LM i Haderslev.

Tirsdag den 21. marts 2017 kan tværkulturel konsulent Else Wiwe, Haderslev, fejre 60-års fødselsdag.

Den kommende fødselar er kendt for sine mange lokale initiativer i det tværkulturelle arbejde i og omkring Haderslev, hvor hun har boet gennem mange år.

Hun trives godt i det tværkulturelle miljø – en egenskab, som hun selv siger nok stammer fra de 16 år, hvor hun og hendes mand var udsendt som missionærer til Tanzania.
– Det gør noget ved en, at man selv har prøvet på sin egen krop, hvordan det er at være fremmed i et land og skulle lære et helt nyt sprog og en ny kultur at kende. Man ved ligesom, hvor skoen trykker, og hvad der kan være vanskeligt og udfordrende ved at være ny, siger Else Wiwe.

Mission – at dele det bedste

Else Wiwe er født og opvokset i Østerlars på Bornholm. Hun er uddannet sygeplejerske og jordemoder og har siden suppleret med en læreruddannelse.
I 1985 rejste hun og hendes mand ud som missionærer for Luthersk Mission til Tanzania, hvor de boede frem til 2001, kun afbrudt af korte hjemmeophold i Danmark. I 2005 blev hun igen ansat af Luthersk Mission, denne gang som konsulent i LM Kids med bopæl i Haderslev.
I en periode har hun også været lærer på Haderslev Kristne Friskole.

Mission, det at dele det bedste – troen på Jesus – med andre, har altid været drivkraften for den 60-årige fødselar.
– Missionærkaldet lever fortsat i mig. Og det ændrer sig jo ikke – uanset hvor man bor i verden, og om det er tanzaniere, børn eller flygtninge i Danmark, man møder, forklarer hun.

Brænder for møder på tværs af kulturer

Siden 2012 har Else Wiwe været ansat som tværkulturel konsulent for Luthersk Mission, hvor hun er med til at inspirere og engagere danskere og nydanskere til at mødes.
Hun brænder for at skabe fællesskaber, hvor mennesker mødes på tværs af kulturer.
Blandt andet har hun været med til at oprette det tværkulturelle initiativ ”Kvinder møder Kvinder” i Haderslev, hvor danske og nydanske kvinder mødes og snakker.
Hun har også hjulpet mange asylsøgere ind i et kristent fællesskab og til kontakt med danske venskabsfamilier.

Prismodtager

Som tværkulturel konsulent er Else Wiwe god til at netværke og involvere andre i arbejdet. Det har båret frugt blandt andet gennem det lokale samarbejdsforum FIN – Fælleskirkeligt Integrationsnetværk i Haderslev – som hun er en del af. I november sidste år modtog Else Wiwe og FIN Tværkulturelt Centers aktivitetspris ”Stjernestunder 2016”.
Else Wiwe er gift med Kjeld, og parret har tre voksne børn.


Artiklen fortsætter efter annoncen: