Pinsekirke-netværk bliver til MOSAIK

MOSAIK er en tværkirkelig samling af frikirker, ledere og organisationer, siger formand og leder for det nye netværk, Dan S. Jacobi.

Netværket Frikirkeleder skifter navn til MOSAIK og markerer dermed, at netværket er mere end et ledernetværk.

Samtidig understreges det, at MOSAIK omfatter et bredere spekter af frikirker, ledere og organisationer .
– Oprindeligt bestod netværket kun af ledere med baggrund i pinsekirker. Over tid har vi inviteret ledere indenfor, som ikke er historiske pinsekirker eller har haft en direkte forbindelse til pinsekirkerne Danmark, siger Dan S. Jacobi, som er formand for MOSAIK.

Sommercamp

Netværket står i dag som arrangør af større begivenheder som fx den Sommercamp i Mariager, som samler ca. 5.000 deltagere. Her iblandt også andre end pinsekirke-kristne.

– Det har medført, at betegnelsen pinsekirker af nogen kan opleves ekskluderende over for kirker, som kommer fra en anden baggrund, siger Dan S. Jacobi.

Med i MOSAIKs netværk er bl.a. 40 kirker,115 ledere, tre efterskoler og en højskole.
Dan læser flere positive betydninger ind i navnet.

– Vi kender mosaikbilleder fra kirkebygninger, hvor der er tradition for på en kunstnerisk måde at kommunikere Bibelens budskab. En mosaik symboliserer en unik helhed, som formes af selvstændige enheder. Det indkapsler, hvad netværket er, nemlig et fællesskab af kirker, ledere og organisationer, som tilsammen udgør en bevægelse, udtrykker Dan Jakobi.

– I offentlighedens forståelse er vi nok fortsat et netværk af pinsekirker. Derfor er det en branding-proces, hvor vi forsøger at gøre navnet kendt, så alle netværkets enheder med tiden vil blive forbundet af det samme nye navn. Over tid vil det blive kendt, at vi er et netværk af evangelikale – pentekostale kirker, siger Dan.
I forbindelse med navneskiftet ændres også hjemmesiden til mosaik.one, hvor man kan læse mere om netværkets værdier og fokuspunkter.

Det er også muligt at følge MOSAIK på facebook.com/mosaikdanmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen: