KD er tættest på at være i mål med nye vælgererklæringer

Ifølge de nyeste tal for vælgererklæringer har Danskernes Parti lang vej igen, mens KristenDemokraterne er næsten i mål med de nødvendige 20.000 underskrifter.

Det oplyser TV2 den 10. marts. Offentliggørelsen af, hvor mange vælgererklæringer partierne har fået, er noget nyt. Men ifølge Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) er det vigtigt for demokratiet.

– Det er en vigtig del af vores demokrati, at alle har mulighed for at starte et parti og søge opstilling til Folketinget, siger ministeren i en pressemeddelelse. Han tilføjer, at åbenhed om disse data vil hindre ”unødige spekulationer”.

De nye tal viser, at KristenDemokraterne med 17.235 erklæringer er tættest på at komme på stemmesedlen. Danskernes Parti har 5.685 erklæringer, mens Nationalpartiet har 2.908.

Tallene dækker både over digitalt afgivne erklæringer og erklæringer på papir. De er renset for forældede erklæringer, oplyser TV2.

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.

Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page