KøbenhavnerPassionen tager påsken ud på gaden

Ligesom i tidligere år starter optoget med, at asylansøgere bærer et stort, rødt kors ud fra Eliaskirken på Vesterbro til tonerne af New Orleans jazz.

Både et brass band, dansere og asylansøgere er med i processionen fra Vesterbro over Rådhuspladsen til Helligåndskirken Langfredag aften.

En række kirker markerer i år for 6. gang i træk påsken med gadeoptoget KøbenhavnerPassionen den 14. april.

Optoget nyfortolker langfredags og hele påskens univers med længslen efter fællesskab, oplevelsen af svigt og død og spirende håb om nyt liv.
Alle må gå med, når optoget med livemusik, dans, teater og kunst bevæger sig fra Vesterbros Torv over Rådhuspladsen og Gammel Torv for at slutte ved Helligaandskirken på Strøget.

Ruten er i år to kilometer lang, og det er muligt at stige på og af undervejs. Barnevogne, gangvogne o. lign. er ingen hindring.

Fra Vesterbro til Strøget

Det nutidige passionsspil begynder på Vesterbros Torv kl. 19.00. Her bærer asylansøgere et blodrødt, illumineret kors ud fra Eliaskirken til tonerne af sørgmodig New Orleans jazz inden optoget bevæger sig gennem byen.

Fra Vesterbro Torv går optoget med påskeliljer og Tuesday Night Brass Band ved Esben Duus, til Københavns Rådhus. Her bliver optoget mødt med sang.

Ruten fortsætter til Københavns Domhus på Gammeltorv, hvor der vil være dans, visuals og elektronisk musik. Vandringen slutter i Helligaandskirken på Strøget, hvor der vil være lys- og lydinstallationer, fællessang og introduktion af nye salmer.

KøbenhavnerPassionen 2017 er udviklet i samarbejde med Helligåndskirken, Kirkerne i Indre By, Sydhavn- og Vesterbro Sogn samt Brønshøj Kirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen: