Kristne ’grillet’ på uni

Daniel Joachim Kleiven, Rut Severinsen og Simon Gåre stillede op for at besvare spørgsmål om deres tro under arrangementet ’Grill en kristen’ på Universitetet i Oslo. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK.

– Det er sjovt at nedbryde fordomme mod kristen tro.

Teologistuderende Simon Gåre (25) har intet imod at debattere med skeptikere. Torsdag sad han i panelet under ”Grill en kristen” på universitetet i Oslo.

– Jeg tror, det er mange myter blandt kristne om, hvor skræmmende det er at snakke med ikke-kristne om tro. Derfor er jeg tit med og demonstrerer, hvordan det kan gøres, siger Simon Gåre.
Han sad i panelet sammen med jurastuderende Rut Severinsen og filosofistuderende Daniel Joachim Kleiven og besvarede spørgsmål fra både tvivlere og skeptikere.

De 170 studerende og elever fra de ældste klasser stillede bl.a. spørgsmål om, hvorfor kun kristendommen skulle være sand og kun troen på Jesus kan frelse.

– Jeg er her for at lære, hvordan man kan forsvare sin tro, og jeg synes arrangementet var meget nyttigt, siger Henriette Frølich, som var en af de kristne deltagere.

Større selvtillid

Daniel J. Kleiven håber, at de kristne går hjem med lidt større selvtillid. Den kristne tro er mindst lige så velfunderet som andre verdenssyn, mener han. Og jurastudenten bakker op:
– Jeg tror, flere kristne også har været forsigtige med at stille disse spørgsmål. De erfarer en levende Gud, men med det, de lærer på skolen, kan det virke, som om det ekskluderer Gud. Jeg tror, dette arrangement kan være med til at udruste dem, siger hun.

’Grill en kristen’ var arrangeret af Oslo Kristelige Studentlag (OKSL).
Bodil/ KPK