Det er Guds hus

Af Henrik Ølholm Czismadia
Forkynder & underviser,
Omega-centret, Thisted

“Guds hus – det er den levende Guds kirke, sandhedens søjle og grundvold…” (1. Tim. 3, 15 )

Her ser vi, hvad Guds kirke er: Guds hus! Dét er den levende Guds kirke! Det er vigtigt at få en ret forståelse og billede af, hvad kirken er – Guds kirke, vel at mærke! Den levende Guds kirke er Guds hus, og de få ord siger enormt meget om, hvad Guds kirke er.

Hvis jeg peger hen på et hus og siger til dig: “Det er Johns hus!”, så ved du instinktivt følgende:
– John ejer det
– John bor der
– John bestemmer der

På samme måde med Guds hus:
– Gud ejer det
– Gud bor der
– Gud bestemmer der

Guds kirke er Guds hus, og Guds hus er Guds kirke. Hvis det ikke er Guds hus, er det ikke den levende Guds kirke. Hvis andre har overtaget huset, fylder huset og bestemmer der, så er det illegalt besat – eller med andre ord: det er stjålet – og de, der har overtaget det, er tyve og røvere.

Det kan godt være, at noget kaldes Guds hus, men hvis Gud ikke bor der og bestemmer der, er det funktionelt bare et hus!

På et tidspunkt går Jesus ind i Guds hus og renser ud og smider dem ud, der har overtaget Guds hus, og han siger: »Der står skrevet: ›Mit hus skal kaldes et bedehus.‹ Men I gør det til en røverkule.«
(Matt. 21,13)

Gud ville have, at hans hus skulle være et bedehus, det var Guds dagsorden, men de, der havde overtaget det, havde en anden dagorden for huset, selvom det ikke var deres, og de ikke bestemte der!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg tror, at vi er i en tid, hvor Gud siger: “Giv mig min kirke tilbage!”

Lad os give kirken tilbage til den retmæssige ejer, der hvor der er behov for det, så kirken i sandhed kan blive det, kirken skal være, nemlig GUDS HUS!