Norske kirkeledere trækker sig fra Franklin Grahams kampagne

Generalsekretær i NLM, Øyvind Åsland, trækker sig fra Franklin Grahams planlagte evangeliseringskampagne i Oslo.

Generalsekretær Øyvind Åsland fra Norsk Luthersk Misjonssamband har nu ligesom flere andre kirkeledere og tre stortingspolitikere valgt ikke at deltage i Franklin Grahams planlagte evangeliseringkampagne i Oslo til november.

Hovedårsagen til Åslands beslutning er Grahams holdning til islam og muslimer, skriver NLMs blad Utsyn.
Graham skal i en email til Åsland have bekræftet, at han mener, USA angribes af muslimer både hjemme og ude. Derfor ønsker Graham al muslimsk indvandring til USA stoppet indtil videre. Faktisk mener han, at enhver muslim, som kommer ind i landet, kan blive radikaliseret og vælge at dræbe for at ære religionen og Muhammed.

– Jeg mener, at denne udtalelse er alvorlig, og at den afslører holdninger, som jeg tidligere har advaret imod, og som jeg ikke byder velkommen i Misjonssambandet. Grahams udtalelse stempler mange millioner mennesker og skaber fjendebilleder, som ikke er reelle. Den gør det også meget vanskeligt at vise næstekærlighed og forkynde evangeliet for disse mennesker, siger Åsland til Utsyn.

Åsland understreger samtidig, at Graham gennem sin organisation gør rigtig meget godt i de dele af verden, hvor der bor mange muslimer.
Andre norske kirkeledere har den sidste tid valgt at sige nej til Graham-kampagnen, først og fremmest på grund af hans støtte til Donald Trump, men også på grund af hans syn på muslimer.

Også politikerne Ketil Solvik-Olsen (Frp), Svein Harberg (H) og Hans Fr. Grøvan (KrF) har ifølge Dagen.no trukket sig fra kampagnen.