Facebook-side lukket på grund af bibelcitat

FB advarede Elizabeth Johnston om, at den 7-dages lukning kunne gøres permanent. Det kan ske, hvis folk gentagne gange skriver noget, som ikke er tilladt på Facebook, hed det i advarslen.

Elizabeth Johnston fra Ohio fik lukket sin Facebook-konto i ti dage efter at have citeret bibelvers om homoseksualitet. Efter at Christian Post havde skrevet om sagen, har Facebook nu beklaget og genåbnet kontoen.

Forrige torsdag – efter anklager om censur af bibeltekster – indrømmede Facebook, at det var en fejl at lukke Elizabeth Johnstons konto. Den kristne blogger bag The Activist Mommy er mor til ti børn, som hun selv underviser. Hun skriver om tro, etik og politik.
En anden Facebook-bruger havde kritiseret en af Elizabeth Johnstons videoer og kaldt kristne hyklere på grund af modstanden mod homoseksualitet. Det fik hende til at svare med bibelcitater – hvorefter Facebook lukkede hendes konto i tre dage.

Da hun den 12. februar igen kunne bruge sin FB, forklarede hun om lukningen og sluttede med #FacebookCensorsBible. Herefter lukkede Facebook hendes konto i yderligere 7 dage.

Først da CP og andre medier tog sagen op, undskyldte FB og åbnede hendes konto.

En simpel fejl?

Elizabeth Johnston skriver til CP, at hun sætter pris på undskyldningen fra FB. Samtidig understreger hun, at FB ikke følte noget behov for at handle, før sagen havde været i medierne.

– Det er en vittighed, at det skulle være en fejl! De sendte mig en besked om, at det var et brud på deres retningslinjer…Men der skulle en national mediedækning til, før indholdet kom tilbage på min side. Hvad med den almindelige FB-bruger, som ikke har adgang til den luksus? spørger Elizabeth Johnston, som nu vil tale imod Facebooks ”filtre” mod konservative og kristne.

– Hvis Facebook skulle bruge tid til at gennemse det opslag, der blev klaget over, hvorfor slettede de så ikke bare min kommentar, indtil de havde undersøgt det? Hvorfor straffer de mig med en 10-dages lukning? Det er et forsøg på at begrænse skaderne, fordi historien kom ud i de store medier, mener Elizabeth Johnston.

Kunne ikke deles

Bloggeren er overbevist om, at hun bliver censureret. Hun har bedt sine 78.000 followers oplyse, om de har oplevet noget særligt med hendes FB-side.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– En person fortalte, at mine videoer ikke har en ”dele-funktion”. En anden kvinde fortæller, at der ikke sker noget, når hun prøver at dele mine posteringer – mens der ikke er problemer med at dele andres opslag.

Flere fortæller, at de har prøvet at dele opslaget, hvorefter det forsvinder i timevis.

Elizabeth Johnston udtaler, at hun godt ved, at der er tale om et privat firma, som ikke skal leve op til alle reglerne for ytringsfrihed. Men noget stemmer slet ikke:
– Zuckerberg siger, at Facebook er fordomsfri. Men i virkeligheden bruger han denne platfrom til at fremme sin egen personlige, religiøse og globalistiske dagsorden. Han bruger Facebook som et ideologisk våben og straffer dem af os, som ikke underkaster os hans dagsorden, ved at lukke og slette vore sider, fastslår Elizabeth Johnston.


Artiklen fortsætter efter annoncen: