Et fantastisk mirakel flot filmatiseret

Kylie Roger og Jennifer Garner som hhv. Anna og Christy.

’Miracles from Heaven” er baseret på den sande historie om 10-årige Annabels fald fra et 9 meter højt træ og et himmelsk møde.

’Miracles from Heaven’ er filmatiseringen af den sandfærdige beretning om et fantastisk helbredelsesmirakel. Det er historien om 10-årige Annabel Beam (Anna), som ret pludselig udvikler en alvorlig tarmsygdom, og hele familien kastes ud i en kamp for tro, økonomi, sammenhold og Annas liv.

Vi møder familien fra Texas en søndag morgen på vej til kirke, og alt ser umiddelbart idyllisk ud for Anna, hendes forældre og to søstre.
Men Annas gentagne mave-smerter og opkast sender dem på adskillige sygehusbesøg. Første diagnose lyder på mælkeallergi, men selv efter kostomlægning forbedres situationen ikke. Flere akutte hospitalsbesøg følger. Først da Annas mor desperat nægter at forlade sygehuset, får de den nødvendige røngtenundersøgelse og det katastrofale svar. Anna lider af en sjælden tarmsygdom – hun kan ikke bearbejde maden.
Efter en akut operation sættes Annabel på sondemad. Men hendes tilstand forværres, og den eneste børnelæge i USA, som (måske) kan hjælpe, befinder sig i den anden ende af landet og har ni måneders ventetid.

Specialisten Dr. Nurko kommer til at betyde meget for familien i kampen mod Annas sygdom.
En mors desperate kamp

Annas mor, Christy, spilles af Hollywoodstjernen Jennifer Garner. Filmen skildrer først og fremmest morens kamp for sin datters liv. Og med en skuespiller af Garnes format drages man hurtigt ind i fortællingen.

I et desperat forsøg på at få en tid til Anna, før det er for sent, rejser Christy med Anna til Boston, og det giver pote. Den eftertragtede speciallæge dr. Nurko finder et hul i sit travle skema, og Anna kommer efterfølgende under medicinsk behandling. Kureres kan hun ikke. I stedet kan forskellige medikamenter give hende et, forhåbentlig, udholdeligt liv.

Anna spilles af den dengang 12-årige Kylie Rogers, som trods sin unge alder er en erfaren skuespiller. Hun er overbevisende i sin rolle som den milde, kærlige Anna, der hele vejen igennem holder fast i sin tro på Gud – også selv om det kommer dertil, hvor hun ønsker at dø og komme i Himlen, hvor der ikke er mere smerte.

Miraklet fra Himlen

De mange kontrolbesøg i den anden ende af landet og dyr medicin sætter familiens økonomi under hårdt pres. Faren (Martin Henderson) må tage ekstra vagter på sin dyreklinik, og Annas søstre lider under forældrenes fravær.
Og så en dag, da storesøster Abbie får lokket Anna med ud at lege, sker det utænkelige. De klatrer op i deres gamle klatretræ, og Anna falder ni meter ned og er bevidstløs i flere timer. De nærmere omstændigheder omkring faldet skal ikke afsløres her, men de er ret utrolige.
Efter flere timers uvished oplever den hårdtprøvede familie det første mirakel: Bortset fra nogle enkelte overfladiske skrammer er Anna helt og aldeles uskadt.

Den efterfølgende dag går det op for dem, at et endnu større mirakel er sket. Anna har ikke smerter, og den overoppustede mave ligner en almindelig 10-årigs – for første gang siden sygdommens indtræden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men Anna selv er ikke overrasket, for hun har været en tur i Himlen, mens familien, godt støttet af deres kirke, råbte til Gud om at bevare hendes liv.

Den rigtige familie Beam foran ”mirakeltræet”.
Storsøster Abbie, Christy Beam, Anna, lillesøster Adelynn og Kevin Beam.)
Fint fokus og gode spørgsmål

Selv om filmens eksistensberettigelses er det utrolige mirakel, stiller den også de spørgsmål, som unægtelig rejser sig undervejs. Hvorfor skal en uskyldig pige, oven i købet med en klippefast tro og et hengivet hjerte, igennem så meget smerte? Hvad med alle de børn (og voksne), der ikke bliver helbredt? Christy Beams troskrise undervejs mødes forstående af pastor Scott: ”I en krise kan du forbinde alt med Gud, eller du kan vende ham ryggen. Det ene føles helt klart bedre end det andet”.

Der gives ikke skræddersyede svar på oplagte trosspørgsmål, heldigvis. I stedet efterlades vi med budskabet om, at det er okay ikke at have alle svarene, men at Gud er med gennem kriser, og at der venter en evighed uden sorg og smerte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med Sony Pictures som producent og erfarne skuespillere i hovedrollerne kan man med rette have høje forventninger til filmen, som var en biografsucces i USA sidste år. Og de indfries heldigvis. Man bliver opslugt af handlingen, kommer ind under huden på familien og begejstres over forløsningen. Det er næsten umuligt ikke at fælde en tåre, og samtidig kan man glædes over, at præsten og det kristne fællesskab omkring kirken portrætteres på en fin og autentisk måde.

Udover det altoverskyggende mirakel, ønsker filmen også at gøre opmærksom på hverdagens små mirakler, som vi alle kan opleve gennem kærlighed, omsorg og uselviske handlinger fra de mennesker, der er omkring os.

Filmen bringer ikke et egentligt frelsesbudskab, og der er ingen hentydninger til fortabelse. Men det er en storslået proklamation af, at Himlen er virkelig, og Gud gør mirakler i dag.

Miracles from Heaven DVD
Sony Pictures
105 min. • 149,95 kr.


Artiklen fortsætter efter annoncen: