Ny kirke for ikke-kirkevante samler 120 til første gudstjeneste

Søndag d. 19. marts havde Aarhus Vineyard deres første Kickoff-gudstjeneste. Kirken har lejet sig ind på et spillestedet Radar på Godsbanen og mødes søndag eftermiddag kl. 15.

Anne & Simon Walsøe, som er præster og ledere af Aarhus Vineyard, fortæller:
– Vi var fuldstændig overvældede over, at så mange ville besøge os til den første gudstjeneste. Men det mest opmuntrende var, at rigtig mange havde inviteret venner og familie med, som ikke er vant til at gå i kirke – jeg vil skyde på op imod 20 procent af dem, som kom. Gud var stærkt til stede, og vi så både helbredelser, folk som vendte tilbage til Gud efter mange års fravær, og helt nye, som tog imod Jesus for første gang, fortæller Anne.

Anne & Simon Walsøe flyttede til Aarhus fra København lige før jul, hvor de har været præster i København Vineyard de sidste 3 år.
– Vores største drøm og håb er at være kirke for dem, som ikke er vant til at gå i kirke. Jeg tror, at de allerfleste danskere går rundt og tror, at for at gå i kirke skal man have helt styr på sit liv. Man skal vide præcis, hvad man tror på, og man skal leve op til nogle bestemte regler eller en bestemt moral for at være med. Men for os er kirke faktisk det modsatte – hvor alle er velkomne, og et sted hvor vi er i proces sammen, fortæller Simon.

– Et sted hvor vi udforsker tro, tvivl og åndelighed sammen, og går på opdagelse i, hvad det skal betyde for vores liv. Vi tror på, at Jesus er til stede sammen med os i fællesskabet, og at det er ham, som forvandler menneskers liv. I Aarhus Vineyard er der plads til alle – uanset hvad de tror på, og uanset hvor de er i deres liv.

Den 26. marts og 2. april er der yderligere to kickoffgudstjenester kl. 15:00 på Radar, og derefter opstartes netværksgrupper, som mødes rundt om i hele Aarhus. Derefter vil der være gudstjeneste hver 3.- 4. uge indtil sommer. Efter sommer forventes kirken at være klar til at holde gudstjenester hver søndag.

Se mere på Aarhus Vineyards hjemmeside.