Tre unge kristne er med i Melodi Grand Prix

De unge deltager med sangen ”Hallelujah” på næste lørdag den 5. marts i DRs store show.

Lørdag d. 5. marts skal de optræde foran millioner af seere med ”Hallelujah!”-sangen. Forrest ses Sara Callesen og bagved hendes bror Tobias og Laura Lindell.

Tre unge kristne er blandt de otte grupper, som skal kæmpe i det danske Melodi Grand Prix lørdag den 5. marts. Udfordringen har stillet dem nogle spørgsmål.

Conf3ssions består af søskendeparret Tobias og Sara Callesen samt veninden og den selverklærede ”bonussøster” Laura Lindell.
De kender hinanden gennem deres fælles forkærlighed for kor og gospel-musik. Deres forældre er alle aktive gospelfolk.

– ’Hallelujah’ er en taknemmelighedssang, der indeholder alt det, vi elsker ved gospel: Fællesskabet, festen og entusiasmen for musikken og dét, at man bare kan gå lidt ekstra amok på scenen, fortæller de tre sangtalenter.

Hvordan fik I ideen til at deltage i Melodi Grand Prixet?

– Da vi hørte sangen første gang, var vi allerede solgt. At vi så oveni får mulighed for at deltage sammen som en gruppe er jo bare helt fantastisk, når vi har kendt hinanden i så mange år og elsker at synge gospel sammen i forvejen! siger Sara.

Hvad har overrasket jer i processen indtil nu?

– Der har været en masse spændende ting undervejs i processen for at blive klar til showet. Det fedeste var, da vi hørte vores sang første gang i radioen, og da vi fik lov til at møde alle de andre deltagere. Det var super hyggeligt at se dem og få mulighed for at lære dem lidt at kende inden d. 5. marts, hvor det for alvor går løs, svarer de alle tre.

Hvad glæder I jer mest til?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi glæder os super meget til at få muligheden for at synge for så mange mennesker på en så stor scene. Vores store ønske er jo at skabe en kæmpe fest, hvor alle føler sig velkomne og hjemme! siger Laura.

Hvordan har det været at være søskende til sådan et projekt, Tobias og Sara?

– Vi bor lige nu i hver vores ende af landet, og derfor har det faktisk været rigtig dejligt at have det her sammen og få lov til at bruge tid med hinanden. Samtidig med, at vi begge laver det, vi elsker. Og vi er gode til at respektere hinandens grænser og behov.
Derudover er der også en enorm tryghed i at arbejde sammen med nogen, man kender så godt, især når alt omkring en er så nyt og stort, svarer søskendeparret Tobias og Sara Callesen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I siger, at ‘Hallelujah’ er en taknemmelighedssang. Hvad er I taknemmelige over?

”Når jeg synger sangen, tænker jeg på min familie, min mand og mine tætte venner, og hvor meget jeg værdsætter dem og de gange, de har været der for mig,” svarer Sara.

Hvad elsker i mest ved gospelmusik?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Nok at det skaber sådan et stærkt bånd mellem folk, en masse forskellige slags folk! Det er super fedt, at gospel er en genre, hvor der er plads til alle, og så er det jo en helt vild fed genre! Der findes nogle virkelig dygtige og vilde musikere og sangere i ”gospel-verdenen”. Og det har været super inspirerende at kunne se op til dem, når nu vi er vokset op med det, fortæller de.

– Siden vi var helt små, har vi jo også siddet og skrålet med på alverdens gospelsange. Fx når vi skulle køre lange ture i Australien, blev der sat Israel Houghtons ”power of one” album på. Jeg har utroligt mange gode minder med gospel musik, og har også fået mange fantastiske venner igennem gospelmusikken,” fortæller Tobias.

Gospel er jo en kristen genre. Hvordan er jeres forhold til Gud og kristendommen?

– Vi er alle vokset op i kristne familier, og troen har altid været en stor del af vores liv, svarer de samlet.

Hvordan påvirker det jeres liv fra dag til dag, at I er kristne?

– Det, at man ved, at der altid er én, der passer på en og som elsker en, er et rigtig dejligt udgangspunkt at gå i gennem livet med,” svarer Sara. Hun synger selv i lovsangsgruppen i Hillsong i København.

– Jeg synes, det er super fedt at have et fællesskab, hvor man kan komme, som man er, og dele livets glæder og sorger med hinanden. Det er som at have en ekstra familie,” svarer Sara.

Tobias kommer i Gospel-fællesskabet i Aabenraa.

Man kan stemme til Melodi Grand Prix’et ved at downloade appen ‘DR Grand Prix’

SE OGSÅ: Sådan stemmer man til Melodi Grand Prix