Skal blasfemiloven afskaffes?

En 42-årig nordjyde er tiltalt for blasfemi, fordi han i 2015 brændte et eksemplar af Koranen og derefter lagde en video af afbrændingen på Facebook. Mange spørger nu, om loven kun skal beskytte muslimer, og justitsministeren vil have regeringen til at drøfte straffelovens paragraf 140.

Ifølge tiltalen brændte manden Koranen i sin baghave, før han d. 27. december 2015 lagde videoen op i den islamkritiske Facebook-gruppe ”Ja til frihed – Nej til Islam”.
Tiltalen mod nordjyden bliver stærkt kritiseret af Dansk Folkeparti, som vil have blasfemiloven afskaffet. Hvis han findes skyldig, kan han idømmes en bøde.
– Jeg synes, det er en umådelig tåbelig handling, men om det skal være ulovligt er selvfølgelig en diskussion værd, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Han tilføjer, at regeringen vil se nærmere på sagen for at vurdere, om afbrænding af hellige bøger fortsat skal være ulovligt.
Ingen dansker er blevet dømt efter blasfemiloven siden 1946, da to personer i præstekjoler havde døbt en dukke under et karneval.