To skibe sejler med evangeliet

Den festlige kommandohejsning på Bethel i 2016.

Der er kommandohejsning på skibet Bethel i Hvide Sande den 3. april.

Sømandsmissionen indbyder til festlig kommandohejsning på skibet Bethel den 3. april kl. 17 i Hvide Sande.

Før skibene Bethel og Duen stævner ud, holder Sømandsmissionen et festligt arrangement med tale i Klittens menighedshus ved generalsekretær Nicolaj Wibe. Også sømandsmissionærerne Moses Sloth og Leif Rasmussen vil fortælle om, hvilken betydning skibene har for de mange besøgende i de danske havne.
Kl. 19 går man ned på skibene ved indsejlingsslusen, inden de sejler afsted i aftensolen.

Start på sommertogt

Anledningen er startfløjtet på sommerens togt med Sømandsmissionens skibe. Duen brugte en del af sommeren 2016 på havnen i Århus, hvor de mange søfolk fra de store krydstogtskibe fandt en oase med adgang til internet og en snak. Bethel besøgte et hav af havne.
I 2017 besøges også havne over hele landet, ligesom besætningerne på krydstogtsskibene i Fredericia og København vil kunne nyde godt af enten Duen eller Bethel i nærheden af sig.

Gratis kaffe i havnene

Et besøg er muligt! Tilmed gratis. I havn holder Bethel åbent skib hver dag – og der er altid kaffe på kanden. Skibet sejles oftest af frivillige ildsjæle, som nyder sømandslivet, men en af skipperne er også ansat i Sømandsmissionen som sømandsmissionær.
Der er altid sømandsmissionærer med rundt, og det er derfor også muligt at få en god snak med dem. De har tiden og roen til at snakke med folk. Og de nyder det!

Sejler med evangeliet

Generalsekretær Nicolaj Wibe siger om skibene og sømandsmissionærernes arbejde der:
”Der sejles meget værdifuldt gods rundt på de store verdenshave. Men Bethel og Duen sejler med det mest værdifulde af alt. Intet forsikringsselskab kan matche værdien. Bethel og Duen sejler med evangeliet. Intet har forandret verden så meget som det, og intet er mere forandrende for et menneske end evangeliet.
Sømandsmissionens skibe har en last ombord, som kan gøre mere for mennesker end noget andet. Derfor er vores skibe nogle af de vigtigste fartøjer på havene.”

Sømandsmissionen

Sømandsmissionen har sømandshjem i Danmark og Grønland og arbejder bl.a. med at fortælle søfolk, fiskere og andre mennesker i de maritime miljøer om kristendommen.
Samtidig hjælper organisationen fx de fremmede søfolk med lidt af hvert, når sømandsmissionærerne dagligt går ombord på skibe.
Fra april til september besøger Duen og Bethel de danske havne.
Hanne