Tonje fik Omsorgsprisen

Dansk Kristelig Sygeplejeforenings pris gik til sygeplejerske fra Hjørring.

”Jeg troede det var fup!”

Tonje Olsen troede, det var fup, da der tikkede en mail ind på hendes arbejdscomputer, mens hun var i aftenvagt. Hun er hjemmesygeplejerske med akut funktion i Brønderslev Kommune. Ifølge mailen havde hun vundet en pris.
Men Tonje var blevet indstillet til Omsorgsprisen af kollegerne Gitte Mohr, Maria Andreasen og Tina Kristensen.

Faglighed og omsorg

Om Tonje N. Olsen hedder det i beskrivelsen, at hun fremstår med en ro og varme. Hun har høj faglighed og evnen til at lære fra sig gennem åbenhed og dialog.
Hun tør tage en kamp op på en professionel måde for borgeren/patienten med relevante overvejelser. Hun drager omsorg for patienten som person og følger altid arbejdsopgaverne til dørs.

– Tonje er en god sparringspartner i aktuelle komplekse udfordringer i sygeplejen, hun er objektiv og fleksibel i forhold til sygeplejeopgaver og kommer med fagligt anvendelige løsninger, når jeg har brug for hendes hjælp, siger en kollega.

Tonje medvirker til et trygt arbejdsmiljø, og hun tager hånd om patienter og kolleger samt om sig selv ved at kunne sige fra og vedligeholde egne ressourcer, lyder vurderingen.

DKS’ Omsorgspris

Med prisen til Tonje har Dansk Kristelig Sygeplejeforening (DKS) nu for tredje år i træk uddelt Omsorgsprisen. Den går til en sygeplejerske, social- og sundhedsassistent eller en social- og sundhedshjælper, som på en særlig måde yder en værdig pleje med høj faglighed, medmenneskelighed og nærvær.

To af de ialt 19 kandidater i år var fra hjemmesygeplejen i Brønderslev. Foruden Tonje Olsen blev sygeplejerske Trine Trudslev indstillet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De to kandidater tog til Diakonhøjskolen i Aarhus, hvor prisen blev overrakt den 17. marts på en temadag om ”Stress & Tro”. De tre sygeplejersker, som havde indstillet kandidaterne, tog med – sammen med deres stolte leder.

God påmindelse

”Tak! Det er stort for mig, det her!” sagde en tydeligt berørt vinder ved overrækkelsen. På spørgsmålet om hun tror, prisen vil gøre nogen forskel i hendes fremtidige sygepleje, svarer hun:
”At give omsorg i forhold til min akut-funktion, at få patienten til at føle tryghed i en akut opstået situation, det opnår jeg ved hurtigt at skabe en relation med patient og pårørende samt at være tydelig i mine faglige begrundelser. Omsorgsprisen vil i fremtiden minde mig på, hvor vigtigt dette er.”

Vinderen glæder sig i øvrigt over, at det er god reklame for Brønderslev Kommune, at to kandidater fra samme arbejdsplads blev nomineret. ”Det er verdens bedste arbejdsplads!” smiler hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tonje Olsen er 32 år og nordmand. Hun har fået sin uddannelse i Norge. Under uddannelsen var hun i praktik på Hjørring Sygehus, hvor hun traf sin mand, Peter. Parret bor i Hjørring og har to børn: Adam på ni år og Rikke på syv.
Grete Schärfe/ Bodil