Nordmand tilbage i Danmisson

Arngeir Langås, dialogpræst

Arngeir Langås (47) er d. 1. februar tiltrådt som fagkonsulent for kirkeudvikling i Danmission. Hans hovedopgave bliver at styrke samarbejdet med de kristne kirker ude i verden, kirkernes udvikling og omsorgsarbejde.

I 2001 var Arngeir Langås og hans kone Dorthe Davidsen Danmissions udsendinge til ø-gruppen Zanzibar. De arbejdede med at udvikle gode kristne-muslimske relationer. Som præst i den lutherske kirke fik Arngeir Langås etableret et samarbejde med de katolske og anglikanske kirker og den muslimske mufti. Da parret rejste hjem ni år senere, var syskolen Upendo – for kristne og muslimske kvinder – veletableret. Det tværreligiøse dialogcenter ’Zanzibar Interfaith Centre’ var indviet, og Langås havde også været med til at danne en fredskomité for kristne og muslimske ledere.

Arngeir Langås har været partnerkoordinator for kristne-muslimske relationer i Mission Afrika, hvor han blev ansat, da familien kom hjem fra Zanzibar i 2010. Fra 2012 har han skrevet på et ph.d.-projekt om kristne-muslimske relationer på den østafrikanske ø.

Arngeir Langås er søn af norske missionærer på Madagaskar. Han blev teologisk kandidat i 1997, læste praktisk pædagogik og flyttede til Danmark i 1998, da han blev gift med danske Dorthe Davidsen. Parret bor med deres to børn i Voel ved Silkeborg, men har planer om at flytte til Sjælland.