Aarhus får verdens første højskole for børn

Jacob Solsø Holm bliver forstander i den kommende Aarhus Børnehøjskole.

Jacob Solsø Holm er fra april ansat som forstander for verdens første børnehøjskole, som indvies på Nørre Alle 44 i Aarhus til efteråret.

Det er den kirkelige børne- og ungdomsbevægelse KFUM og KFUK, der står bag projektet, og organisationens bygningsfond SI har købt et hus på den centrale adresse i byen.

Idéen opstod på et stormøde i 2014, hvor der blev vedtaget en femårsplan for oprettelse af et aktivitetshus for børn i KFUM og KFUK´s distrikt Aarhus. Baggrunden er ønsket om flere kirkelige børneaktiviteter i byen.
Aarhus Børnehøjskole vil bl.a. tilbyde kreative kurser og andre aktiviteter indenfor religion, videnskab, samfund, teater, kunst, musik og mad – samt masser af godt fælleskab.

”Vi skaber sammen et frirum med plads til nysgerrighed over hvad det vil sige at være menneske skabt i verden – hver for sig og sammen med andre”, lyder det fra Aarhus Børnehøjskole.

Huset på Nørre Allé kommer foruden børnehøjskolen til at rumme et bofællesskab for engagerede frivillige i KFUM og KFUK. Børnehøjskolen vil i høj grad blive drevet i kraft af frivilliges indsats.
Jacob Solsø Holm er 31 år, far til to og tidligere højskolelærer. Han har været leder af teenfestivalen Wonderful Days.