Ateisterne uden betydning

Ulf Salmonsen
Tjørnehaven 312
5240 Odense NØ

Gang på gang møder jeg påstande om, at ateisternes kampagner for at folk skal melde sig ud af især Den danske Folkekirke er et stort problem. Ikke mindst kirkefolk fremturer på denne måde. Men er det ikke lidt overdrevet?

For det første findes der ikke ret mange ateister. Derimod findes der mange ikke-troende. Og for det andet fremskynder det ateistiske fremstød kun en naturlig proces. Uanset om man tror på Gud eller ej, holder mange danskere fast ved Folkekirken. De kan lide ritualerne, de kan lide hyggen, og de kan lide det sikre. Kulturkristendom betyder jo, at folk holder fast ved kirken, fordi de kan lide kristen etik med fællesskab, næstekærlighed mm. Men de tror ikke på den kristne Gud. Det er ikke, fordi folk ikke tror på noget. Mange udtrykker det på den måde, at der nok er mere mellem himmel og jord.

Nej, de sande problembørn er såmænd ikke ateisterne. Derimod skal vi rette blikket mod præster, der måske er ikke-troende, præster der opfatter sig som ansat i showbranchen, menighedsråd der har travlt med at forvalte menighedsudflugter og begivenheder i kirken, hvor Gud er helt fraværende. Menighedsråd der har travlt med få fine sognegårde med designermøbler mm. Fint skal det være.
Nej, det er problemets kerne. Alt andet er bare at snakke udenom. Bragesnak og manglende ansvarsfølelse. Er det ikke på tide, at Folkekirken griber roret og selv sætter dagsordenen?
Ja jeg spørger bare . . . . .