Den bibelske kunstner fylder 75 år

Gert Grube arbejder meget i ler, og her er det Abraham, der planter et træ i Kanaans land. Som bekendt blev Abraham stamfader til jøderne, men også til andre folk – gennem Ismael m.fl.

På mandag den 10. april kan billedkunstneren Gert Grube fejre sin 75 års-fødselsdag.

Gert Grube er læreruddannet og har været ansat som lærer i 36 år. Og han er først og fremmest pædagog – også som kunstner. Han vil formidle.
Som lærer har han gjort, hvad han kunne for at formidle god kristendoms-undervisning til børnene. Og ved siden af sin lærergerning har han skabt en række kunstværker over bibelske personer og emner, som også skaber forståelse.
Kunstværkerne er i dag samlet i udstillingsbygningen Galleri Bibelland på Søndergade i Brejning ved Vejle.

Lykkelig barnetro

– Jeg er vokset op i et indre missionsk hjem, hvor mine forældre var gudfrygtige og nøjsomme.
Hjemmet var særdeles trygt uden den løftede pegefinger. Jeg kan kun se tilbage på en lykkelig barndom, hvor jeg fik en lang snor, selvfølgelig under personligt ansvar, fortæller Gert Grube.

Luthersk og tværkirkelig

– Jeg vedkender mig den lutherske arv, der i al sin enkelhed går ud på: ”Skriften alene, Kristus alene og nåden alene.”
Men samtidig er jeg meget tværkirkelig indstillet, idet jeg ser megen sund kristendom i andre sammenhænge, indrømmer Grube.
– Min barnetro har altid fulgt mig, men derudover har jeg løbende fået flere kald fra Gud.

Et specielt kald fik jeg i 1977 efter en bilulykke. En pige fra 4. klasse gav mig en seddel efter en kristendomstime.
På sedlen havde hun selv formuleret ordene: ”Nogle øjne ser, hvad andre ikke ser, men ser du noget, så tro det kun trygt, for Jesus ved, at du ham jo tror.”
Den besked har betydet meget for mig, og beskeden gælder jo i øvrigt alle mennesker.

– Undervejs har Gud på forunderlig vis åbnet flere døre for mig. I 1983 fik jeg ved venners hjælp bygget en pavillion ved vort hus. Senere blev det til to pavillioner. Stedet fik navnet Bibelland. Her udstillede jeg mine skulpturer og malerier af inviterede kunstnere.

I 2011 fik jeg ved Indre Missions hjælp etableret mig i et tidligere Menighedshus i Brejning, som nu går under navnet ”Galleri Bibelland”. Palmesøndag d. 9. april åbnes fx en udstilling med kultegninger af Arnt Uhre

– Derudover har Gud givet mig en platform med et forlag: ETNOS forlag, hvor jeg har fået lov til at udgive klassikeren ”Dit husapotek” og bønnebogen ”Stille for Gud” mm.
Forlagsgruppen Lohse har udgivet andagtsbogen ”Slip glæden løs” og bogen ”Skagenrosen og andre fortællinger”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Andagter på nettet

– De sidste 13 år har jeg været meget optaget af at skrive andagter på nettet: Dagens-ord-andagt.dk, godt hjulpet af en dygtig webmaster.
I alt mit virke er jeg blevet støttet af min familie, som betyder meget for mig: Hustru, tre døtre og tre svigersønner samt fem børnebørn, fortæller Gert Grube.
Den følsomme og poetiske lærer har ofte et bibelvers til de mennesker, han møder. Og han ser sammenhænge og detaljer, som mange andre overser.