Vil bygge kirke i Uummannaq

Menigheden i den nordgrønlandske by Uummannaq vokser og vil gerne mødes i en frikirke.

Frivillige håndværkere rejser til Uummannaq i det nordlige Grønland, så byggeriet af en kirke kan stå klar til efteråret.

Primus motor for ombygningen er Jens Sørensen, som rejser derop den 1. juni. Han er egentlig sygeplejerske, men har været byggeleder for flere byggerier på Grønland. Der har tidl. været en artikel om ham i Udfordringen.

Både i menighederne i Ilulissat og Uummannaq er der behov for at få hjælp til menighedens opgaver med børn og unge, eller i menighedernes arbejde med at bringe evangeliet til voksne, som kommer i menigheden og i kirkens caféarbejde.
Missionsforbundet har gennem en årrække drevet et missionsarbejde i Ilulissat. Gennem de senere år har der også været en voksende husmenighed i byen Uummannaq, som ligger ca. 30 km nord for Ilulissat.

– De drømmer om at kunne tilbyde børn, unge og voksne et alkoholfrit værested. Et sted, hvor der er liv og varme, og hvor Guds ord lyder, både gennem ord og handling. En café, der kan blive et samlingssted, og et aktivitetsrum til børn og unge, hedder det i en folder, som opfordrer til at tegne anparter à 3.000 kr. i byggeriet. Anpartshaverne får det frynsegode, at de må holde 2 ugers ferie gratis i kirkens lokaler – hvis de vil rejse til byen, som ligger lidt nord for Ilulissat – hvor verdens største isbjerge ”fødes” nord for polarcirklen.

Købt hus skal renoveres

Der er nu købt en bygning, som kan rumme aktiviteterne. I løbet af sommeren skal der ske en kraftig renovering, og derfor er der brug for støtte til køb af materialer og til at købe billetter til danske håndværkere, som er nødvendige.

Interesserede kan kontakte Bent Fodgaard på tlf. 2544 4183 eller mail: bent.fodgaard@gmail.com. Man kan også bare sende en gave til Missionsforbundets bankkonto mrk. anparter UMQ.

En af de danskere, der er rejst til Uummannaq for at hjælpe, er Susanne Meldgaard fra Vejle.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun har imidlertid været så uheldig at få en alvorlig knæskade, så hun har været sygemeldt i to måneder. Hun er nu begyndt at arbejde lidt, og hun skal den 13. maj til Nuuk for at blive skannet. Hun har derfor særlig brug for forbøn.