Den “sidste” rejse

Stillfoto fra dk.newsner.com af den formodede videooptagelse på et kinesisk sygehus, hvor det ser ud som om ”noget” forlader den døde kvindes krop.

Knud Held-Hansen
Juelsparken 2, 2.tv.,
9210 Aalborg SØ

Fænomenet ud-af kroppen kan opleves, men ikke forklares. Nu kan det måske oven i købet ses, hvis man skal tro sine egne øjne, som en adresse på facebook giver mulighed for.
(For at se videoen, søg på ” soul leaving body in chinese hospital” på YouTube, red.)

Døden er noget uundgåeligt, og for mange meget skræmmende, er en af kommentarerne. Ligesom døden også er forbundet med mange myter, og selvom mange af disse er blevet modbevist, så lever de videre i bedste velgående.

En af disse myter er, at sjælen vejer 21 gram, og nogle er overbeviste om, at vi bliver 21 gram lettere, når vi dør.
For et stykke tid siden fangede et kamera på et kinesisk sygehus noget meget mærkeligt. Klippet har opnået stor spredning på internettet, og er allerede blevet set over 10 millioner gange.

En for nylig afdød kvinde ligger i en seng på hospitalsgangen, og efter 14 sekunder ser man noget meget mærkeligt. Nogle er af den overbevisning, at kvindens sjæl forlader kroppen, mens andre mener, at det er et spøgelse.

Hvad tror du? Er det sjælen, der forlader kvindens krop?
Godt spørgsmål. Min forklaring på fænomenet knytter sig til en oplevelse, som kort beskrevet lyder sådan:
26. september 1989 besøgte jeg Skt. Antonio-kirken i Pula, det tidligere Jugoslavien. Bedst som jeg sad og svalede af for varmen, betragtede jeg et messingkors på kirkens alter. Solen spejlede sig i korset, og jeg fik den tanke, at det var et glimt af evigheden, der ramte mig. Det var jo på korset, Jesus betalte billetten til min “sidste” rejse, når den tid kommer.

Om natten så jeg i drømme, eller ude af kroppen, en bil køre ud over en skrænt, rulle rundt og havne langt nede. Da alt var stille, skimtede jeg to skikkelser stige ud af vraget og forsvinde. Dagen efter tog jeg et billede af en opslagstavle i Porec med Ivonne Miani´s dødsannonce. Det viste sig senere, at 22-årige Ivonne var kørt i døden sammen med sin ven, der havde hentet hende på mit hotel “Maestral”, hvor hun arbejdede. Samme nat var jeg med andre ord tilskuer og vidne til ulykken, hvor begge omkom.

Som kristen må jeg tro, at Gud har inspireret mig til at sige, at troen på Jesus er afgørende for, hvor den “sidste” rejse går hen og dermed beskaffenheden af det evige liv. Hvorom det gælder, at hvor Jesus er, der er det godt at være. Tro det! Og forhold dig til frelseren Jesus ved hjælp af bøn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Netop nu vandrer Moses Hansen på de danske landeveje med et meget stort kors for at henlede vores opmærksomhed på Jesus. Og heldigvis har vi jo så også alle vore kirker, hvor præsterne søndag efter søndag prædiker om det evige livs ord, som troen på Jesus er garant for.