Filmen om ateisten Strobels vej til troen hitter i USAs biografer

I filmen ’The Case for Christ’ spiller Mike Vogel hovedrollen som ateisten Lee Strobel, der efterforsker sandheden om Jesus.

Filmen The Case for Christ ligger nu i top ti – og den har allerede indbragt over 8.5 millioner dollars, skriver BoxOfficeMojo.com. Samtidig får den flere positive end negative anmeldelser.

The Case for Christ tildeles en 70 procent ”friskhedsrate” på anmeldersiden ’Rotten Tomatoes’ (Rådne tomater). I denne sammenhæng betyder ”friskhed”, at en film får mindst 60 procent positive anmeldelser. Og i modsætning til tidligere kristne film får denne også positive anmeldelser fra ikke-kristne og bliver rost for at være både fængslende og godt udført.

Filmen fortæller den sandfærdige historie om den ateistiske journalist Lee Strobel, som i 1980’erne prøver at bevise, at kristendommen og fx læren om Jesu opstandelse ikke er sand. Lee Strobel søger beviser for den historiske Jesus – men må også forholde sig til beretninger om, at Jesus stadig lever. Journalistens søgen efter sandheden om Jesus starter, da hans hustru, Leslie, bliver kristen.