Fire bispekandidater klar til valg på Lolland-Falster

Hvem der skal afløse Steen Skovsgaard afgøres for første gang ved digital afstemning.

Det er et historisk bispevalg, der nu er gået i gang på Lolland-Falster, fordi valget af ny biskop for første gang sker ved afstemning på internettet.

De 450 stemmeberettigede præster og menighedsrådsmedlemmer i stiftet kan frem til midten af maj afgive deres stemme digitalt. Hvis ingen af de fire kandidater opnår 50 procent af stemmerne, skal de ud i en anden runde, der så afsluttes med optælling af stemmerne den 22. juni.
Biskop Steen Skovsgaard træder tilbage efter 12 år i embedet og flytter tilbage til Aarhus, og hans afløser kommer til at administrere landets mindste stift med fire provstier og 104 sogne.
De fire kandidater, der kæmper om at skulle afløse Skovsgaard den 1. september, er følgende:
Marianne Gaarden, Michael Fagerlund, Christina Rygaard Kristiansen og Poul Joachim Stender.

Morten Olsen-anbefaling

Bedst kendt i den bredde offentlighed er 60-årige Poul Joachim Stender, der foruden at være præst i Kirke Saaby på Midtsjælland også er samfundsdebattør og forfatter til flere bøger. Han fik forleden opbakning fra en lidt uventet kant, da tidligere træner for fodboldlandsholdet, Morten Olsen, i et læserbrev i Lolland-Falster Folketidende kom med en utvetydig opfordring: ”Stem på Stender!”.

Poul Joachim Stender var også kandidat ved bispevalget i 2008 i Roskilde Stift, hvor han i anden runde tabte til Peter Fischer-Møller.

Lokalt er 63-årige Michael Fagerlund dog også kendt, idet han er provst i Falster Provsti. Han vil som biskop bl.a. arbejde for afbureaukratisering i menighedsrådene.

Også 50-årige Christina Rygaard Kristiansen har sit daglige virke i stiftet, som sognepræst i Tingsted på Falster. Hun ønsker bl.a. en opprioritering af det diakonale arbejde i kirken.

Den fjerde kandidat, 53-årige Marianne Gaarden, er teologisk konsulent i Helsingør Stift. Hun vil bl.a. styrke og udbygge kirkens diakoni.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Biskop Steen Skovsgaard holder sin afskedsgudstjeneste i forbindelse med den årlige landemodegudstjeneste i Maribo Domkirke onsdag den 14. juni.