Grønnere SommerOase

Ruben Dalsgaard er generalsekretær i DanskOase.

Miljøhensyn og bæredygtighed er oppe i tiden, og SommerOase har de senere år hægtet sig på trenden med forskellige tiltag, der skal skåne miljøet.

I år gjaldt det de trykte T-shirts, som plejer at blive delt ud til frivillige og børnegrupperne. Det er ellers en kær tradition på SommerOase, men af hensyn til miljøet blev der i år trykt 1077 T-shirts færre. Ifølge Miljøstyrelsen går der 1400 liter vand til at producere bomulden til en enkelt T-shirt. I stedet blev de frivillige og børnene bedt om at bringe deres egne T-shirts.

Generalsekretær Ruben Dalsgaard finder det helt naturligt i forlængelse af det kald, vi mennesker har fået af Gud til at tage vare på Jorden og dens ressourcer.

– Vi har måske vænnet os til en brug-og-smid-væk mentalitet, og jeg synes, det handler om ordentlighed og det aftryk, vi sætter, uden at vi skal blive ekstreme, siger Ruben Dalsgaard.

Andre nyere og lidt ældre tiltag er bl.a. en genbrugsbutik og toiletvogne med vandbesparende vacuumtoiletter. I år havde man entreret med en Vex Mex Foodtruck, der solgte vegansk streetfood af økologiske råvarer og med 100 procent nedbrydelig emballage.