Kærlighed har skabt en ny Paulus

Harun Ibrahim er leder af de kristne Al-Hayat medier, som via nettet når millioner af Abrahams efterkommere hvert år.

– Han lod sig ikke afskrække af, at det var nat, og jeg var fuld og så fremmedartet ud. Han sagde bare, at der kun er frelse ved tro på Jesus.

Palæstinensisk-fødte Harun Ibrahim taler taknemligt om evangelisten i Finland, der fortalte ham, hvem Gud egentlig er.
Senere blev Harun grundlægger og direktør for Keymedia, som forkynder evangeliet i hele verden. Han fortæller sin egen historie under et besøg i Danmark i forbindelse med Aglow-konferencen i Kolding den 1. april.

Muslim i jødisk skole

– Jeg er født i Jerusalem i en muslimsk familie. Jeg gik først i en arabisk skole og så i den jødiske hebraisk-talende skole fra 10 års-alderen. Vi var fire arabiske børn, der startede sammen.
Nogle af jøderne blev mine bedste venner, andre var fjender. Hvis der skete et bombeangreb et sted i landet, ville vi palæstinensere ofte få skylden, og de jødiske elever ville banke os dagen efter. Somme tider ville lærerne også puste til ilden, fortæller Harun, der er den mellemste af 11 børn.

Finske Sari

Mens jeg gik i skole, tænkte jeg på at blive matematiklærer. Men i 1978, da jeg var 17 år, arbejdede jeg i en kibbutz. Her mødte jeg en finsk volontør, og vi blev kærester.
Vi datede i 1 år, før hun rejste tilbage til Finland. Jeg besøgte hende der, og vi skrev sammen i 6 måneder. Men et brev var op mod to uger undervejs, og mange beskeder krydsede hinanden.
Sari skrev, at hun var gravid, og vi ville giftes. Min mor tilbød at bygge et hus til os nær Jerusalem, så skulle Sari bare blive muslim. Men hun sagde: Aldrig!
Så vi blev forlovede i 1980 og gift 2 måneder senere – i Finland.

Et nyt land – men OK

– Det var et mærkeligt sprog og et lukket samfund, selv om vi boede i en by. Men jeg syntes, det var OK – jeg kom i foråret, og så blev det jo sommer og varmere. Jeg lærte også hurtigt sproget.
Nu kan jeg se, at det var Guds plan. Han gjorde det let for mig at flytte og finde venner.
Jeg var uddannet maskiningeniør og arbejdede på et værksted. Jeg har også været trykkeriarbejder og kok. Sari læste til merkonom og fik en lederstilling i skrædderfirmaet Turo, fordi hun talte svensk og forstod både dansk og norsk. Jeg hyggede mig og var stolt af min kristne kone.

Fuld mand hørte om Jesus

Sari gav sit liv til Jesus en måned før, vi blev gift. Hun gik i kirke, læste i Bibelen og bad. Jeg gik på disco og bar med mine mellemøstlige venner.
Hun har bedt Gud om at sende nogen til at fortælle mig om Jesus. Men hun gjorde det rigtige ved ikke at gøre det selv.
Så en aften hvor der var minus 20 grader, og jeg var fuld, mødte jeg en gadeevangelist. Han ville snakke om Gud, og jeg sagde: ”OK, jeg er muslim, jeg har gået i en jødisk skole og min kone er kristen, så jeg er dækket ind.”
Jeg syntes, han var uhøflig. Men jeg kunne godt li’ hans ærlighed. Han sagde til mig, at der ikke er nogen frelse uden Jesus, så jeg tog med ham til en Teen Challenge Cafébus. Det endte med, at jeg inviterede både ham og præsten hjem til aftensmad hos os om fredagen.

Forelsket i Jesus

Den nat kom jeg først hjem klokken fire. Men jeg havde den gode undskyldning, at jeg havde snakket med en præst. Jeg fandt sedlen med præstens navn, og Sari udbrød: ”Det er jo min præst!”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sari mente, at jeg skulle læse Bibelen både på hebraisk og finsk. På én uge læste jeg Johannesevangeliet hele syv gange.
Jeg var chokeret. Jeg blev forelsket i Jesus, selv om jeg ikke forstod det med Guds Søn og Treenigheden. Men Jesus gjorde godt og helbredte folk og døde for det, han troede på. Og han var sikker på, at han ville opstå igen. Hvilket utroligt menneske!

Evangelisten og præsten kom og talte om Jesus og profetierne fra Daniels Bog. Jeg regnede ud, at Daniel havde profeteret præcist. De vise mænd vidste også besked ud fra deres baggrund, og jeg forstod, at Det gamle og Det Nye Testamente passer sammen!
I tre måneder tænkte jeg meget på Jesus, Muhammed og Moses. Jeg blev næsten skør, for det er ikke godt for en araber at blive kristen. Men Jesus fascinerede mig.

Den 31. marts 1985, for præcis 32 år siden, bad jeg Jesus komme ind i mit liv. Jeg følte ingenting. Men næste dag følte jeg noget. Og tre uger senere var mit liv forvandlet. Jeg elskede Jesus af hele mit hjerte, og jeg elskede at læse i Bibelen.
Jeg læste om Josef og hans brødre – og græd. Jeg læste også om Abrahams søn Ismael, og det forandrede mit liv. Jeg har lært alt om islam efter min omvendelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En ny Paulus

Nu blev jeg aktiv i kirken. Jeg gik i kirke hver søndag og kunne deltage i de daglige bedemøder, fordi jeg arbejdede om aftenen.
Tre år senere fik jeg kaldet til at nå muslimer med evangeliet.

I 1987 var jeg på en konference, hvor jeg underviste om islam. En svensker fra Ibra Radio sagde til mig: ”Gennem radiomission kan du nå flere på 1 time end Paulus nåede hele sit liv.” Måske nåede Paulus 20-25 millioner. Med radioen kan man nå 60 millioner.

Jeg ventede ikke på at høre Guds stemme. Min præst gav mig lidt penge, vi flyttede til Sverige, og jeg blev en del af det finske team. Jeg var uvant med at tale arabisk, så jeg måtte arbejde med det. Men det blev til 3.000 radioprogrammer i løbet af fem år. Folk skrev til os, fordi de ville tage imod Jesus, have en Bibel eller finde svar på spørgsmål.

Så følte jeg Guds kald til at vende tilbage til Finland i 1993. En måned senere bad en kirke i Sudan mig om at lave TV-programmer, og jeg hjalp dem i to år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 1995 startede tv-kanalen SAT-7. Jeg var med, da den blev stiftet, men Gud åbnede en ny dør gennem et program med vidnesbyrd. Jeg var den første troende med muslimsk baggrund der i 1996.

Afslører løgnen

Jeg har også lavet programmer for Miracle Channel (MC). Men både SAT-7 og MC går meget op i at have et godt forhold til muslimerne. De lavede programmer for kristne. Jeg er mere konfronterende og ville nå muslimerne, så det passede ikke i stilen.
Mine programmer skulle afsløre djævelens løgne og forkynde Kristi kærlighed. Der var også kritik af Koranen, så de programmer blev afvist af SAT-7 og MC.

Evangelisten Joyce Meyer havde Guds kald til at nå de arabiske kvinder. Hun søgte derfor en partner til en ny kanal, og vi startede en ny kanal sammen.
Joyce Meyer Ministries betalte alt de første 2½ år. Herefter overtog vi det hele, inklusive finansieringen. Vi har lavet programmer i lånte studier rundt om i verden. Sådan har det nu været i 15 år. Det er et hårdt liv med mange rejser, men Gud hjælper os.

Tusinder bliver frelst

Muslimerne ønsker at slå os ihjel. De advarer mod os i aviser og tv – med det resultat, at flere og flere ser programmerne.
I 2016 fik vi næsten 65 mil. seertilbagemeldinger. Og 13.000 tog imod Kristus. Den ene efter den anden bliver døbt, og jeg har mange venner, som tager sig af de nye kristne.

Vi sender programmer til hele verden gennem Al Hayat 1 og Al Hayat 2. Folk i hele verden hører gennem smartphones, at vi analyserer islam og prædiker Jesus.

Stort hjerte for jøder

Vi arbejder sammen med en tyrkisk kanal, der er del af et urdu-netværk. Vi har også en hebraisk kanal sammen med messiatroende jøder. Det er den eneste hebraisktalende kanal, som prædiker Jesus.

Jeg har et stort hjerte for jøder. Jeg ved, at vi mødes som ét, som det nye menneske i troen.
Jeg vil gerne opmuntre folk til at involvere sig i bøn og støtte til missionen. Forsoningsarbejde mellem palæstinensere og jøder virker ikke.
Det er Aglows mandat at forene jøder og hedninger, jøder og arabere og mænd og kvinder i troen på Jesus. Vi er ét i troen. Og det er et stærkt vidnesbyrd, når arabare og jøder arbejder sammen i kærlighed.

Det modigste, man kan gøre, er at elske sine fjender. Evangeliet kan gøre noget, som politiske tiltag aldrig kan. Og når Gud kalder os til en opgave, skal vi adlyde ham, slutter missionæren med det store kald til at nå Abrahams børn – uanset om de er Isaks eller Ismaels efterkommere.

Budskabet til danskerne på Aglowkonferencen
På Aglowkonferencen i Kolding opfordrede Harun Ibrahim deltagerne til at række ud til de fremmede. Han fortalte om den 16-årige imamsøn Rachid, der blev kristen og smidt ud hjemmefra. Men Gud bruger i dag Rachid til at nå millioner gennem mediearbejdet. Faktisk får Rachid 500.000 tilbagemeldinger hver måned for sine programmer.
– Alt dette, inklusive det med Rachid, skete fordi en fyr en aften adlød Gud og talte til en fuld indvandrer i Finland om Jesus.
I Danmark er der mange immigranter. Måske har I den nye apostel til Somalia eller Syrien eller Irak som nabo. Måske går han netop nu i din bys gader!
Bed og elsk. Tal hvis det er nødvendigt. Lyt.
Det gjorde min hustru. Og det virkede!