Medieorganisation retter skarp kritik af DR3’s påskesatire

Det er både smagløst og blasfemisk, lyder nogle af seernes kommentarer. Og “Gud” taler ned til Jesus som et lille barn, mens han lider på korset. DR3’s satiriske påskevideo rammer helt ved siden af, mener KLF.

I år var der ingen seriøse programmer om påsken på DR og TV2. Derimod bragte DR3 en satirisk video, som her kommenteres af KLF, Kirke og Medier.

– Hvorfor skal medier rettet mod unge konsekvent gøre grin med kristendommen? spørger generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
I den satiriske video siger ”Gud” blandt andet:
”Hvorfor f* kalder du på mig, når du ikke vil hentes?”
Det siger ”Gud” til Jesus, mens denne hænger på korset og vrider sig i smerte. Han når også i den to minutter lange satirevideo på DR3’s Facebook-side at kalde det pinligt, at sønnen hænger på korset og “skaber” sig. Jesus får generelt en hånlig og nedladende behandling, idet ”Gud” konsekvent taler ned til ham som et lille barn.

– Videoen er helt utroligt plat og unødvendig. Hvorfor skal medier rettet mod unge konsekvent gøre grin med kristendommen? spørger Mikael Arendt Laursen, der meget hellere vil ”bruge kræfter på at rose gode programmer om påsken, end igen at skulle forholde mig til tåbelig og nedgørende satire”:

– Men det valg får jeg ikke, for vores medlemmer bliver jo kede af at se den slags. Ærgerligt, DR!

For kristne er påsken den største højtid, fordi Jesus døde og opstod for os mennesker. Han opstod for dig og mig – og for satirefolkene på DR3. Det synes jeg bør fejres med glæde – ikke latterliggørelse! pointerer Mikael Arendt Laursen.