Mischa har opfundet et nyt sejt brætspil

Mischa Turner fra Kolding ses her med sit nye flotte spil, ACTS, som handler om Apostlenes Gerninger.

Spillet gør det sjovt at ”læse” Apostlenes Gerninger. Mischa voksede selv op uden Gud.

En dag, da Mischa cyklede ud til Diakonhøjskolen i Aarhus, fik han pludselig en lys idé.

Han ville opfinde et spil, hvor fx skoleelever på en let og sjov måde kunne spille sig igennem Apostlenes Gerninger og Paulus’ breve til de nye kristne.

– Har du nogen sinde haft lyst til at være Paulus fra Biblen? spørger Mischa.
Med hans spil, som nu er produceret i de første 1000 eksemplarer, får man chancen for at spille Paulus og erfare, hvad han har erfaret!
Eller bedre endnu måske:
Slå dine venner i at være den bedste til at dele evangeliet!

Undervejs på rejsen fra Jerusalem til Rom trækker man kort og kaster terninger, optjener discipelskabs-point og fisk, bygger kirker, sejler eller går, bliver måske fængslet og pisket, ligesom Paulus.

ACTS kan spilles af 2-6 spillere fra 12 år og opefter. Det tager ca. 1 time at spille spillet, men det kan nemt gøres kortere eller længere.
Undervejs fra Jerusalem til Rom optjener man discipelskabs-point, og man trækker handlings-kort og begivenheds-kort, som er taget lige ud af Bibelen. Når man har syv fisk, kan man bygge en ny kirke.

Spillet er tænkt som en appetitvækker til Biblen, og til brug i kristendomsundervisningen eller konfirmationsforberedelse. Spillet kræver ingen forud-forståelse af kristendommen, selv om det ikke skader.

Hver deltager spiller Paulus som er på en missionsrejse fra Jerusalem til Rom, og på hans vej til Rom skal han plante 7 kirker.
Regler og lærervejledning kan findes på nettet.

Ikke selv vokset op med kristendom

Mischa er ikke selv vokset op med kristendom.
– Jeg kommer fra Fredericia. Min mor er englænder, og hun synes, at jeg skulle have et sjovt navn, svarer Mischa på spørgsmålet om, hvorfor han hedder som han gør.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg gik på efterskole på Frydensberg i Mariager, og det var der, jeg blev kristen, fortæller han.
Senere begyndte Mischa at læse teologi på Menighedsfakultetet, men fik at vide, at han nok var ordblind, så det ville være svært at tygge sig igennem græsk og hebræisk.

I stedet tog Mischa en såkaldt 3K uddannelse på Diakonhøjskolen. De 3 K står for Kristendom, Kultur og Kommunikation.
I dag bor han i Kolding, hvor han er gift med Annika, der er laborant.

Spillet koster 500 kr. og kan foreløbig kun købes på Massouds hjemmeside mohabet.net.
Forslag til forbedringer kan sendes til Mischa på Chalsdk@gmail.com.


Artiklen fortsætter efter annoncen: