Usikkert for unge på kun 15 år at servere alkohol

SF Ungdom er bekymret efter regeringens og Dansk Folkepartis lov om, at unge ned til 15 år må servere alkohol.

Den 20. april gik regeringens forslag om, at unge ned til 15 har lov til at servere alkohol, igennem. Indtil i dag har det kun været muligt for personer over 18 år.

Formand for SF Ungdom, Jacob Klivager, advarer:
“Det er helt forrykt, at unge ned til 15 år nu kan stå med ansvaret for at skulle servere for fulde ældre mennesker, der kan reagere både flirtende, sexistiske og voldsomme. Vi må ikke acceptere, at unge mennesker skal starte arbejdslivet ud med et utrygt arbejdsmiljø”
“De helt unge på arbejdsmarkedet er udsat for et stort pres.

Mange kender ikke deres rettigheder, og de bliver ofte snydt eller udnyttet. Jeg er bekymret for, hvad der sker, når man nu mixer alkohol i den cocktail”.
En rapport fra Jobpatruljen viser, at cirka 7 % af alle de adspurgte fritidsjobbere under 18 år har arbejdet i lokaler, hvor der serveres alkohol. Det er på trods af, at det indtil i går har været ulovligt.

SFU mener, at det er vigtigt, at alle får en god start på arbejdsmarkedet. De underbygger det med, at 10,3 % af alle ungarbejdere under 18 har følt sig utrygge på deres arbejdsplads.

Helena Brandt Jensen på 15 år, der har fritidsjob i en cafe, udtaler:
“Når jeg i forvejen færdes i arbejdsmiljøet, bliver jeg som pige ofte mødt af blikke og sexistiske kommentarer af kunder. Jeg tror, at når der bliver blandet alkohol ind i det, bliver det forværret.”