82 af Chibok-pigerne frigivet

Efter godt tre års fangenskab hos terrorgruppen Boko Haram blev 82 af de 200 skolepiger frigivet sidste søndag. De mødtes i hovedstaden Abuja med præsident Muhammadu Buhari.

– Pigernes liv i fangenskab har været en lidelse. De er blevet sultet og misbrugt. Og som vi har set før blandt piger, der er kommet tilbage, er nogle kommet tilbage med børn, siger Bukky Shonibare fra den internationale kampagne ’Bring Back Our Girls’ til Sky TV.

Præsidentens kontor har meddelt, at pigerne blev frigivet i forbindelse med en fangeudveksling. Det menes, at fem Boko Haram soldater er blevet løsladt til gengæld for de 82 skolepiger.
Nigeria takker Schweiz og Røde Kors for hjælp med forhandlingerne mellem den nigerianske regering og ekstremisterne. Også sidste efterår, da 21 piger Chibok-piger blev frigivet, havde Røde Kors og Schweiz hjulpet med forhandlingerne.