Mor til fem nægtet appel efter 8 år på dødsgangen

Asia Bibi

Pakistans højesteret har afvist Asia Bibis anmodning om en appelsag i juni. 

Advokaten for den kristne pakistaner Asia Bibi havde bedt om at få hendes sag prøvet som en hastesag i juni. Men det afviste landets højesteret den 26. april.

Asia Bibis forsvarer, advokat Saif ul Malook, talte efterfølgende med lokale medier.
– Sagen bliver hele tiden udsat på grund af problemerne her i landet. Vi står midt i en stadig krig mellem islam og de vantro. Men vi har store forhåbninger om, at hun bliver løsladt, erklærede advokaten.

Frygter folks reaktioner

Asia Bibi selv lider under forskellige helbredsproblemer i fængslet. Derhjemme er det svært for manden og de fem børn.
– Hendes mand blev meget stille, da han hørte om den seneste udvikling. Men vi vil ansøge om en ny høring og fortsætte med at kæmpe for retfærdighed, forsikrer Joseph Nadeem fra Renaissance Education Foundation.

Om årsagen til at Bibis appelsag er blevet udskudt adskillige gange, forklarer Joseph Nadeem:
”Der kan være mange faktorer bag den langsomme retsproces. Hendes sag har ligget stille på grund af et stort pres. Der vil være stærke reaktioner, hvis Bibi bliver frigivet. For flere grupper handler det om ære og ego.”

Advokat fik kolde fødder

I oktober 2016 aflyste højesteret en høring om Asia Bibis sag. En af de tre dommere havde nemlig trukket sig med henvisning til, at han havde været med i en retssag mod Punjab-guvernøren Salmaan Taseer. Denne blev myrdet på grund af sin støtte til Asia Bibi – og de to sager hører nært sammen, mente dommer Iqbal Hameed-ur-Rehman.

Senatorerne Rand Paul og Chris Coons har bl.a. med en resolution i USAs senat kæmpet for at få Pakistan til at frigive Asia Bibi. Men trods en lang række internationale protester fastholder Pakistan hendes dødsdom. Landet blasfemi-love bliver ofte misbrugt til personlige vendettaer, hovedsagelig mod den kristne minoritet.

Asia Bibi blev anklaget af nogle nabokvinder, efter at hun som kristen havde ”forurenet” deres brønd ved at drikke fra den. Da Bibi fremhævede Jesus på bekostning af Muhammed, blev hun fængslet og dømt til døden ved hængning. Det skete i 2010.


Artiklen fortsætter efter annoncen: