Alsidig konsulent fylder 70

Det tidl. hovedbestyrelsesmedlem i KD er stadig aktiv missionsmand.

Ledelses- og rådgivningskonsulent Bent Engelbrekt Jakobsen, Fredericia, fejrer sin 70 års fødselsdag den 10. maj.

Bent Jakobsen voksede op i en præstegård i Nørresundby, Haverslev og Vorbasse. Hjemmet var solidt folkekirkeligt funderet ud fra sognekirken med arbejde i det indre missionske miljø.
Som ung var Bent Jakobsen meget aktiv i KFUM-spejderne, hvorfra han har højeste ledereksamen (Gilwell-prøven). Han blev sergent fra Artilleriets befalingsmandsskole i Sønderborg og mødte sin kone gennem 46 år, Herdis, i sergenttiden i Ringsted.

Bent Jakobsen blev cand. scient. et art i 1976 fra Århus Universitet i geografi og historie suppleret med ledelse og organisationsantropologi. I 15 år var han lektor ved Struer Statsgymnasium. Han er også tidligere lokalformand, amtsbestyrelsesformand samt med i hovedbestyrelsen og uddannelsesudvalget for Kristeligt Folkeparti (nu KD).
Bent nyder at grave ned i kulturer og forberede rejser godt hjemmefra – gerne til Østrig, Sydtyskland og De kanariske øer. Han har også brugt sin faglige baggrund som rejseleder for Felix Rejser.

Leder på Trinity mm.

Pionerånden førte ham for 26 år siden til det nystartede Trinity Kursus- og Konferencecenter i Snoghøj, hvor han opbyggede uddannelsesafdelingen og blev personaleudviklingschef.
Senere har hans fokus været personaleledelse og coaching af erhvervsledere samt organisationsudvikling, herunder bestyrelsesudvikling (sidst gennem Kristelig Arbejdsgiverforening). Efter at han gik på pension for fem år siden er han fortsat som coach for ledere rundt om i landet.

Bent Jakobsen er forfatter til bøgerne: ”Flygtninge og geografi – et tværfagligt undervisningsmateriale”, ”Sydafrika – modsætningernes land”, ”Regional geografi” og ”Tillidsskabende ledelse”.
I dag er det Hospice Sønderland i Haderslev, hvor han er bestyrelsesformand, og Sct Michaelis Kirkes menighedsråd i Fredericia, der nyder godt af hans erfaring i personaleledelse. Samt kirkeligt-sociale bestyrelsesposter.

Konsulent for IM

Bent Jakobsen har altid haft et stort hjerte for missionsarbejde. Han har holdt et utal af kursus- og familiemøder som fritidsbørnekonsulent i Indre Mission og sad i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskolers forretningsudvalg. Han har også været aktiv som børneklubleder og var formand for Indre Mission i Erritsø i 10 år. Desuden har han været i Landsstyret for Den Danske Israelsmission.

Han er far til tre og farfar til 12 børnebørn – og han elsker at formidle og fremelske de muligheder, der er i andre mennesker.
Bent Jakobsens slagord i arbejdet med mennesker er: ”Kan du gøre noget ved det? Kan du det, så gør det. Kan du ikke, så lad det ligge”.
Henrik R./Bodil


Artiklen fortsætter efter annoncen: