Arkæologisk fund fra Jesu tid udstilles på Peterspladsen i Rom

For første gang udstilles den originale Magdala-sten sammen med over 100 andre fremstillinger af den jødiske lysestage. Det sker ved en fælles jødisk-katolsk udstilling på Peterspladsen og i den store synagoge i Rom fra 15. maj til 23. juli.

De øvrige genstande på udstillingen ’Menorah: Worship, History. Legend’ er blandt andet tegninger og dokumenter. Magdalastenens udhuggede lystestage er den ældste af sin art og hører til blandt de allervigtigste arkæologiske fund i de sidste 50 år.

Magdalastenen blev fundet midt i en synagoge fra Jesu tid. Det er den hidtil eneste fuldt dekorerede synagoge med mange mosaikker og fresker fra det første århundrede, der er fundet i Galilæa.
Arrangørerne håber, at udstillingen vil skabe dialog mellem religionerne ved at sætte fokus på den fælles historiske baggrund for jødedom og kristendom.

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.

Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page