Arkæologisk fund fra Jesu tid udstilles på Peterspladsen i Rom

For første gang udstilles den originale Magdala-sten sammen med over 100 andre fremstillinger af den jødiske lysestage. Det sker ved en fælles jødisk-katolsk udstilling på Peterspladsen og i den store synagoge i Rom fra 15. maj til 23. juli.

De øvrige genstande på udstillingen ’Menorah: Worship, History. Legend’ er blandt andet tegninger og dokumenter. Magdalastenens udhuggede lystestage er den ældste af sin art og hører til blandt de allervigtigste arkæologiske fund i de sidste 50 år.

Magdalastenen blev fundet midt i en synagoge fra Jesu tid. Det er den hidtil eneste fuldt dekorerede synagoge med mange mosaikker og fresker fra det første århundrede, der er fundet i Galilæa.
Arrangørerne håber, at udstillingen vil skabe dialog mellem religionerne ved at sætte fokus på den fælles historiske baggrund for jødedom og kristendom.