Danish Night betyder dans og Jesus i Albanien

Af Daniel Martin Lanting

Hele holdet fra KFS’ ledertræningscenter var i Albanien og Montenegro for at møde lokale kristne og tale med studerende om Jesus. Og vi fik selv en masse inspiration og opmuntring med hjem fra de tre ugers ophold!

LTC’erne havde en ”dansker-stand” på universiteterne i begge lande før vores ”Danish Nights”. Det skabte et spændende kulturmøde mellem Danmark og Albanien/Montenegro. Samtidig kunne vi sammen med vores lokale kristne brødre og søstre i studenterarbejdet dele evangeliet om Jesus med de studerende.

I Albanien holdt vi en ”Danish Night” med albansk folkedans, fest og hygge. Først kom præsten i den evangeliske kirke sammen med sin familie og en bror, som er DJ. De store højtalere, der blev sat op, begyndte at blæse albansk musik ud i hele skolegården, og folk begynde lige så stille at strømme til. Først var der langt over 50 mennesker i universitetets baggård, hvor det hele skulle foregå, og flere begyndte at strømme til, da de hørte den albanske folkemusik gennem de store højtalere. For hvis der er musik, er der også dans.

Så gik aftenen i gang med dans og sjov. Albanerne prøvede at lære os LTC’ere, hvordan man danser albansk folkedans, og vi prøvede, så godt vi nu kunne, hvorefter Peter og jeg begyndte at fortælle om Danmark og dansk kultur. Jeg fortalte også mit vidnesbyrd, og en af albanerne fortalte om sit liv med Jesus.
Vi fik en masse nye kontakter, som vi håber den evangeliske kirke i Vlora kan arbejde videre med.

LTC-holdet besøgte det kristne studenterarbejde i Albanien og Montenegro samt nogle evangeliske kirker med tilknytning til studenterarbejdet i begge lande. Det var en kilde til inspiration og opmuntring, som gik begge veje.

Stand-besøg på universiteterne bød på rigtig mange gode snakke med albanerne og montenegrinerne over en kop kaffe. De to gange ”Danish Night”, endte i et rigtig festligt samvær med en masse dejlige mennesker, hvor der blev fortalt om Danmark, danset i Albanien og leget selskabslege i Montenegro.
LTC’erne nåede også at besøge et børnehjem i Albanien, være på weekendlejr sammen med den montenegrinske studenterbevægelse og meget mere.

Vi kom hjem til Danmark fyldt af taknemmelighed og mange nye indtryk efter mødet med så mange fantastiske mennesker, og efter at have haft så mange gode oplevelser i begge lande.
Det var også overvældende at mærke, hvor taknemmelige de kristne i begge lande var for at have haft os på besøg. Nu håber vi, at kirkerne og studenterbevægelserne i begge lande kan følge op på de mange nye kontakter.