Dokumentar om forfulgte kristne

Roma Downey

Roma Downey, skuespiller og producer i den kristne TV-serie The Bible er nu aktuel med en dokumentar om forfølgelse af kristne i Mellemøsten.

Dokumentaren ’Faithkeepers’ (tros-vogtere) viser, hvordan bl.a. IS og al-Qaeda systematisk har angrebet kristne for at dræbe eller fordrive dem fra islamisternes områder.
Menneskeretsadvokat Paula Kweskin er medproducent af dokumentaren. Hun fortæller til Christian Post, at arbejdet med filmen om forfulgte kristne startede længe før IS blev kendt.

– Pludselig blev situationen bare meget værre for de kristne i Irak, Syrien, Libanon, Egypen og Iran. Men vores budskab i filmen er: ’Du skal være din brors vogter’. Jeg håber virkelig, at filmen inspirerer folk til at føle, at deres brødre og søstre bliver forfulgt og at de er nødt til rejse sig og gøre noget for dem, siger Paula Kweskin.

Hun opfordrer folk til at følge situationen, formidle budskabet og give økonomisk støtte til de forfulgte og fordrevne. Støtten formidles gennem den nyoprettede fond The Faithkeepers Fund.
’Faithkeepers’ bliver screenet i mange af USAs kirker den 23. maj.