IM var et kulturchok – nu bliver han missionær

Lennart mødte kristendommen på adventisternes efterskole.

Administrationsbachelor Lennart Grønkjær-Davidsen, Slagelse, er ansat som missionær i Indre Mission i Region Øst fra den 1. juni 2017.

Da Lennart Grønkjær-Davidsen (28) i februar flyttede til Slagelse sammen med sin kone Anne Mette, var det en stor forandring for dem begge. Med rødder i Holstebro-området og uddannelse i Esbjerg var Vestsjælland ukendt land.

Anne Mette havde fået ansættelse som jordemoder i Næstved, og Lennart var som nyuddannet administrationsbachelor på udkig efter arbejde.
Under et besøg hos nogle nye venner i Slagelse, faldt Lennart så over et stillingsopslag i Indre Missions Tidende.

Det var åbenbart Guds plan, at vi skulle lande her, fortæller Lennart, der ikke, som sin kone, er opvokset i et kristent hjem. Han mødte kristendommen på adventisternes Vejlefjordskolen og blev først omvendt som 17-årig.

Da han vendte tilbage til hjemegnen, mødte han Anne Mette, og de blev begge en del af IMU i Holstebro.

Kulturchok

– Mødet med Indre Mission var på mange måder et kulturchok, men jeg følte mig godt modtaget og blev glad for fællesskabet og forkyndelsen, fortæller Lennart, som samtidig arbejdede som rejseleder for Riis Rejser.

– Min opgave på Sjælland bliver at inspirere folk til at engagere sig i missionen. Der er mange muligheder og ressourcer her på Vestsjælland, og min erfaring som rejseleder og min uddannelse har lært mig at møde mennesker og holde fast i målet, forklarer Lennart.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Regionsleder Kurt Kristensen understreger især Lennarts iver for at være i mission og peger på familiearbejdet, som et særligt fokusområde i hans tjeneste. ”Der skal findes nye veje og bygges nye aktiviteter op, og det er Lennart den helt rigtige til,” fortæller Kurt.

Lennart begynder sin tjeneste den 1. juni. Som en del af sin forberedelse tager han i efteråret på 8 ugers kursus på Indre Missions bibelskole i Børkop.