25 år hos LM med Tanzania i blodet

Til sommer rejser Philip Bach-Svendsen igen til Tanzania. Denne gang sammen med hustruen Ruth.

Torsdag den 1. juni 2017 kan cand.theol. og Tanzania-missionær Philip Bach-Svendsen fejre 25-års jubilæum som ansat i Luthersk Mission.

Philip Bach-Svendsen er født og opvokset i Østerlars på Bornholm. Han blev cand.theol. i 1991 og blev året efter udsendt som missionær til det nordlige Tanzania. Her underviste han præster og evangelister og har i mange år været med til at udarbejde teologisk litteratur på swahili.

14 år i Tanzania

Philip er gift med Ruth, og parret har tre voksne børn, som alle er opvokset i Tanzania. Efter 14 år vendte familien hjem til Danmark.
Alligevel har de aldrig helt forladt Tanzania, som de kalder ”deres andet hjemland”.

En af Philips store passioner er at læse og fordybe sig i teologisk litteratur. Han er drevet af et stærkt ønske om, at mennesker skal møde det kristne evangelium ved at læse i Bibelen.
Siden hjemkomsten til Danmark har han i flere perioder været korttidsudsendt til oversættelsesopgaver i Tanzania for Luthersk Missions litteraturmissionsarbejde Soma Biblia.

De seneste år har parret været bosat i Esbjerg i Vestjylland, hvor Philip blandt andet har været ansat som konsulent i det tværkulturelle arbejde.

Forlagsleder i Soma Biblia

Tanzania trak dog så meget, at han sidste sommer sagde ja til at rejse ud til en opgave som forlagsleder for LM’s litteraturarbejde i Tanzania. Ruth er blevet i Danmark dette år, mens den yngste søn gør sin studentereksamen færdig. Hun følges her til sommer med sin mand til Tanzania, hvor de skal bo i Arusha.

Philip Bach-Svendsen ser selv en klar rød tråd i de 25 år, han har været ansat i LM:
”For mig ligger opgaven som leder af Soma Biblias forlag i forlængelse af det, jeg har arbejdet med i snart mange år – glæden over at hjælpe mennesker til tro, som ved at læse i Bibelen har forstået mere af evangeliets hemmelighed,” forklarer han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udsendelsesfest

Søndag den 11. juni holder LM’s afdeling i Vestjylland udsendelsesfest for Ruth og Philip Bach-Svendsen på Efterskolen Solgården i Tarm.

Luthersk Mission er den organisation i Danmark, der har flest missionærer udsendt. I øjeblikket arbejder omkring 40 missionærer og volontører med bl.a. bibelundervisning, sundheds- og litteraturarbejde i Peru, Cambodja, Tanzania, Etiopien og Grønland.