Mariager Højskoles forstander bliver præst

Kent Jakobsen har gennem 20 år været lærer og forstander på hhv. Mariager Efterskole og Mariager Højskole.

Forstander på Mariager Højskole Kent Jakobsen forlader den 31. juli sin stilling. Fra 1. august skal han være præst i Randers Evangeliske Frikirke.

Kent Jakobsen overdrager en skole med rekord mange elever og en organisation rustet til fremtiden. Under hans ledelse har skolen haft øget elevtilgang trods finanskrise og stramninger på offentlig støtte. Højskolen har pt. omkring 90 elever med en gennemsnitsalder på 22 år.

Kent har siden han blev højskolens forstander i august 2007 haft som vision at løfte undervisningsniveauet på skolen, som i dag både teologisk og læringsmetodisk ligger på et højt plan.
Når Kent forlader Mariager, er det efter en periode på i alt 20 år, hvor han de første otte år var underviser og forstander på Mariager Efterskole. Kent har således haft en central betydning for skolerne i Mariager. Han kommer dog ikke til at flytte langt væk, da han skal overtage præstegerningen i Randers Evangeliske Frikirke fra d. 1. august.

Reception

Mariager Højskole ønsker at tage afsked med Kent på festlig vis ved at invitere nuværende og tidligere elever og ansatte, samarbejdspartnere, baglandet af frikirker samt andre venner af huset til reception.
Der vil samtidig være lejlighed til at hilse på den nyansatte forstander Mikael Schlosser. Receptionen foregår på højskolen den 2. juni kl. 14.00 til 17.00.