Niels skal lede Indre Missions Ungdom

Den nye landsleder er diakon og arbejder som kateket i Nørrelandskirken i Holstebro.

Niels Hankelbjerg Mortensen afløser Tonny Dall Sørensen som ny landsleder i Indre Missions Ungdom (IMU) fra 1. september.

Niels Hankelbjerg Mortensen er 37 år, gift med Lene og far til Karoline på næsten 10 år og Sebastian på 8 år.
Familien bor i Holstebro, hvor Niels de seneste otte år har arbejdet som kateket ved Nørrelandskirken, skriver Indre Missions Tidende.

Kirkelig underviser med tid til andre

Stillingsbetegnelsen ”kateket” betegner en kirkelig underviser. Niels’ nuværende arbejde består i at undervise og lave arrangementer for børn, unge og voksne i kirken. Fra efteråret får han nye men til dels sammenlignelige opgaver som ungdomskonsulent i Indre Mission.

Niels er uddannet diakon ved Diakonhøjskolen i Aarhus i 2003.

Derefter arbejdede han ved Blå Kors og var sognemedhjælper ved Fredens Kirke i Herning. Her mødte han mennesker, som levede et helt andet liv, end det han selv kendte fra barndommen i præstegården i Aulum.

– Jeg lærte, hvor vigtigt det er at bruge tid sammen med mennesker for at forstå dem, forklarer Niels. ”Vi skal ikke kun prædike, men engagere os og bruge tid på at lære hinanden at kende.”

Unge skal møde Jesus

Om vigtigheden af arbejdet i IMU siger den nye landsleder:
– Der er alle mulige fællesskaber for unge i dag, og her skiller IMU sig ud. Jeg ved, hvad det har betydet for mig, men også hvad det betyder for mange unge i dag. Mennesker skal møde Jesus som deres frelser, og IMU skal være kreativ og kvalificeret i en tid med mange tilbud. Det vil jeg gerne arbejde for, siger Niels Hankelbjerg Mortensen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Familien bliver boende i Holstebro indtil videre, selv om Niels får kontorplads på Indre Missions Hus i Fredericia.