Optur på Å-festival

Andy Mineo er et af de hotteste navne inden for kristen hip hop – og han går på scenen fredag aften i Sdr. Felding.

Den store kristne festival sætter i pinsen Sdr. Felding på den anden ende.

Der er dømt ”optur”, når omkring 3000 unge i pinsen samles til den årlige Å-festival i Sdr. Felding i Vestjylland.

Danmarks største kristne festival for unge åbner fredag den 2. juni og slutter søndag aften den 5. juni. Tre dage med fed musik, bibelundervisning og forskellige seminarer, og selvfølgelig masser af gensynsglæde og hygge.

Årets tema ”Optur” er ret oplagt, for som kristen er der meget, man kan have optur over:
”Lovsangen, bønnen, fællesskabet osv. Men den største optur, som kristne gennem tiden har oplevet, har været i mødet med Jesus. Der er mange eksempler på, hvordan mennesker, der virkelig havde nået bunden, erfarede en optur, da de mødte Jesus”, hedder det i oplægget til festivalen.
Å-festivalen er total alkohol- og stoffri.

Hotte musiknavne

Det er lykkedes den nu 27 år gamle festival at få nogle hotte og spændende, udenlandske hovednavne på plakaten – to fra USA og to fra Canada.
Matt Maher fra Canada har været kendt på den kristne scene i mange år. Han har udgivet syv albums og ligget højt på de kristne charts i USA, været nomineret fire gange til Dove Awards og 10 gange til den canadiske pendant Covenant Awards. Han vandt en Dove Award i 2015 i kategorien årets sangskriver. Han er manden bag sange som” Lord, I Need You”,” Because He Lives”,” Your Grace Is Enough” og” All The People Said Amen”.

Matt Maher har været på tour med navne som Michael W. Smith og Meredith Andrews. Det er første gang, han kan opleves på Å-festival, og det sker søndag aften, hvor han er med til at sætte lovsangen i fokus.

Fra USA kommer Andy Mineo, som især er kendt hos dem, der hører hip hop. Han har lynhurtigt slået sit navn fast på den kristne hip hop scene, hvor han er et af de hotteste navne.
Han åbner Å-festival fredag aften, og man kan nok forvente et brag af en fest, når han indtager scenen.

Andy Mineo bryder sig egentligt ikke om at promovere sig som ”en kristen rapper”, men der er ingen tvivl om, at han er tydelig i sit budskab. Han voksede op udenfor kirke og tro, men blev introduceret til Gud på en kristen lejr. Det var dog først, da han gik på collage, at han valgte at dedikere sit liv til Gud og gjorde Ham til en klar prioritet og omdrejningspunkt for sit liv og sin musikkarriere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dan Bremnes fra Canada har en fantastisk stemme og nogle super autentiske sange. Men han havde ikke lige regnet med, at det skulle være inden for lovssang, han skulle skabe sig et navn. Drømmen om at kunne leve af musikken havde dog eksisteret siden barnsben. Men da han pludseligt mistede sin mor i en trafikulykke, begyndte han at tænke dybere over livet, og hendes ord om at være dér, hvor Gud vil have én, begyndte at arbejde i ham.

Fra USA kommer bandet VERIDIA, som nok er et ukendt navn for de fleste. Det er et alternativt rockband, som har masser af energi at give af.
Bandet har spillet sammen siden 2012, men blev først rigtig kendt, da de var del af den store Winter Jam Tour i 2014. Det er tydeligt, at bandet vil noget med musikken og har noget på hjertet. Gruppen, der går på scenen lørdag aften, har bl.a. været på tour med Evanescence.

Matt Maher har begået sig på den kristne musikscene i mange år. Han har syv albums bag sig og kan opleves søndag aften på Å-festival.
Fra nedtur til optur

I år vil der være to styks bibelundervisning lørdag formiddag – én i det store telt, og en anden, hvor der dykkes lidt dybere (Bibeltime+).
Derudover vil der være otte forskellige seminarer, som ligger lørdag og søndag. Blandt seminarerne er ”Hvad er god lovsang?” (Steen Søvndal), ”Hvornår er sex super?” (Charlotte Falch Rasmussen), ”Hvorfor tro på en Gud?” (Andreas Bøge) og ”Selvværd og identitet” (Robert Carlsen).
Søndagens gudstjeneste står sognepræst Orla Villekjær for.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den røde tråd, der vil binde festivalens taler sammen, bliver menneskers livsforvandlende møde med Jesus, hvor de går fra nedtur til optur. Ny Testamente har en stribe af sådanne møder, bl.a. beretningen om Zakæus og om kvinden, der blev grebet i ægteskabsbrud.

Ind imellem står der som sædvanlig både fodbold og havetraktortræk på programmet.

Å-festival foregår på evangelisk-luthersk grund og arrangeres af IMU og Indre Mission.