Sig hvad du vil, men opfør dig ordentligt!

Af Stig Grenov
Landsformand for
Kristendemokraterne

Af Stig Grenov, Kristen-
Demokraternes landsformand

Tillykke – Det ser ud til, at blasfemiparagraffen om kort tid er en saga blot. Herefter kan du frit håne og spotte din nabo, hvis han eller hun tror på noget større end sig selv.

Mens skolerne tvinges til at lave mobbepolitikker, så eleverne behandler hinanden med respekt, fjernes nu enhver begrænsning for at opføre sig uopdragent, bare det gælder menneskers tro,
KristenDemokraterne hylder en ytringsfrihed, hvor der er endog meget højt til loftet. Folk må gerne lave sjov og sige, hvad de vil om Gud og religion. Men der er lang vej derfra og til målrettet at spotte et andet menneske med det ene formål at skabe had.

Under paroler som ”Lighed for loven” skal det nu tillades at fyre op under Bibelen, Koranen, De Tibetanske Dødebøger med flere. Ro på – Gud skal nok klare sig! Og papir er i sig selv ligegyldigt. Men det er mig ubegribeligt, hvorfor det er så væsentligt at kunne træde på den, der tror på noget større end sig selv – alene for provokationens egen skyld. Og jeg er oprigtigt bekymret for den nuværende udvikling, hvor al religion fremstilles som Fanden selv.

Den danske blasfemiparagraf forsvarer den troendes ret til at eksistere med sin overbevisning uden at blive forfulgt. Den beskyttede således danske jøder mod 1930’ernes nazistiske strømninger. I 1960’erne blev et par dømt for at døbe en dukke under et karneval. Det ville her i 2017 kun afføde et skuldertræk. Spørgsmålet er imidlertid, hvilket samfund der er sundest. Er ytringsfrihed nu blevet et spørgsmål om retten til at lægge en lort i sin næstes have?

Når blasfemiparagraffen fjernes, så tilslutter Danmark sig rækken af østeuropæiske stater, der med deres kommunistiske fortid gjorde, hvad de kunne for at undertrykke den personlige frihed. Den frihedsberøvelse kan ramme os alle.

Sig hvad du vil, men opfør dig ordentligt!