Trump i Israel på Jerusalem-dag

– På min første udenlandsrejse er jeg kommet til dette gamle land for at bekræfte venskabet mellem USA og staten Israel. Det venskab vil altid vare ved, sagde Trump, som her ses sammen med Israels præsident Reuven Rivlin. Foto: Vidar Norberg

Israels præsident Reuven Rivlin bød USAs præsident Donald J. Trump velkommen til Israel, da flyet landede i Tel Aviv mandag formiddag.

Mange i Israel har ventet spændt på, om Trump vil flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Det er i disse dage 50 år siden, Israel generobrede og forenede Jerusalem i 1967.
Tirsdag den 23. maj startede fejringen af Jerusalem-dagen. Udfordringen fulgte både Trumps og Rivlins taler i præsidentens residens i Jerusalem.

– Det gør os meget glade, at Israels vigtigste allierede anerkender betydningen af Jerusalem for det jødiske folk. Jerusalem er det bankende hjerte for det jødiske folk, som det har været i 3.000 år, sagde Rivlin.

Fælles front mod Iran

– Vi er ikke bare gamle venner, vi er fremragende allierede og partnere. Vi står sammen, altid. I denne tid af historien må vi styrke vort samarbejde, når både Israel og USA står overfor fælles trusler fra ISIS og andre terrorgrupper. Iran sponsorerer terrorisme og betaler og fremmer forfærdelig terror over hele verden.
– Det vigtigste er, at USA og Israel kan erklære med én stemme, at Iran aldrig må få lov til at have kernevåben. Aldrig nogen sinde, sagde Donald Trump under opholdet i Jerusalem, hvor han også nåede at besøge Grædemuren.