5 spørgsmål om himlen

Evangelisten Billy Grahams bog om himlen hedder på dansk ”På vej hjem”.

Den 98-årige evangelist Billy Graham svarer ofte på spørgsmål om døden og evigheden.

Billy Graham skrev i 2012 en bog om himlen. Her besvarer han fem spørgsmål, som mennesker ofte stiller.

CharismaNews bringer evangelistens svar ud fra Billy Graham Evangelical Associations hjemmeside.

Hvad sker der med os straks efter, at vi dør?
Bibelen besvarer ikke alle vore spørgsmål om himlen og livet efter døden. Vores forstand kan slet ikke rumme himlens herlighed. Men en dag vil alle vore spørgsmål blive besvaret, forsikrer Billy Graham og henviser til Paulus’ ord i 1. Korinterbrev 13:12.

Evangelisten er dog ikke i tvivl om, at kristne kommer direkte ind i Guds nærhed efter døden. Fra det jordiske perspektiv ligner døden en dyb søvn, men sådan er det ikke fra Guds perspektiv. Paulus taler om, at vi er ”borte fra legemet og hjemme hos Herren”. Senere får vi nye legemer (1 Kor. 15:52).

Kan vi genkende hinanden?
– Jeg er ikke i tvivl om, at din mor vil genkende dig og omvendt, selv om I måske aldrig har kendt hinanden på jorden. Kong David sagde om sin døde søn: ”Jeg skal gå til ham” (2. Sam. 12:23).
Gud lover os, at i himlen vil vi slet ikke huske mere af denne verdens synd og smerte. Intet af det vil kaste nogen skygge over vores glæde. Der vil vi ikke se på fortiden, men på Kristus.

Himlen er et sted med fuldkommen glæde, fordi Jesus har besejret ondskab, lidelse og død.

Når vi er i himlen, vil vi så vide, hvad der sker på jorden?
I Bibelen kaldes de mennesker, som allerede er i himlen ”en stor sky af vidner”. Men vi ved ikke, om de kan følge med i vores liv ud fra Heb. 12:1, svarer Billy Graham.

Når vi er i himlen, kan vi måske se vore kære på jorden, men det vil ikke anfægte vores glæde. Vi vil også kunne se hele billedet og forstå, hvordan det passer sammen med Guds evige plan. Vi vil forstå, at ondskab og død er besejret, og at Kristus er sejrherren, og det vil give os glæde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bliver vi fulgt til himlen af en engel, når vi dør?
Ja, det fremgår fx af lignelsen om den rige mand og den fattige Lazarus, som stolede på Gud. Da Lazarus døde, fulgte englene ham hjem til Gud (Luk. 16:19:31).
Selv om vi ikke ser dem, er Guds engle virkelige, og de beskytter os, der tror på Jesus mod Satans angreb, siger Billy Graham med henvisning til Heb. 1:14 og Sl. 91:11.

Vil der være dyr i himlen?
– Himlen vil være et sted med perfekt lykke – og hvis vi kun er lykkelige med dyr omkring os, kan du være sikker på, at Gud vil lade dem være der, mener Graham.
Men himlen vil først og fremmest være herlig, fordi vi vil være sammen med Gud og Jesus Kristus. Han vil skabe en ny himmel og en ny vidunderlig jord, hvor løven og lammet færdes sammen (Es. 11:6-7), understreger Billy Graham.

Både Billy Grahams svar og CharismaNews’ kommentarer i artiklen opfordrer til selvransagelse: Ved du, om du hører Jesus til? For kun dem, der tror på ham, vil få del i himlens herlighed, understreges det flere gange.


Artiklen fortsætter efter annoncen: