Mathias spinner med Ronaldinho

Boldkunstneren Ronaldinho sammen med verdens bedste spinner trickster, Mathias.

17-årige Mathias Dahl Moslund troede, at det var en joke, da han blev kontaktet af en af Ronaldinhos ansatte og spurgt, om han ville deltage i en video med verdensstjernen. Men det var ikke en joke.

Hvad siger man, hvis man pludselig bliver kontaktet af en af de største idoler fra barndommen? Det gjorde Mathias Dahl Moslund, som ikke troede sine egne ører.

– Troede honestly også det var svindel i starten, men de sendte bare boarding pass på forhånd, så jeg kunne ikke se, hvad der skulle gå galt, siger Mathias, som betegner sig selv som ”kæmpe fan af Ronaldinho”.

Hans venner troede heller ikke, det var rigtigt. For hvorfor skulle den tidligere brasilianske fodboldstjerne kontakte ham?
– De fleste troede, at det var en joke, at jeg skulle det, men da de fandt ud af, at det ikke var, syntes de, det var fedt!

En sublim boldkunstner

Ronaldinho blev kåret til verdens bedste fodboldspiller i en karriere, som især vil blive husket for hans fem år i Barcelona samt kampene på det brasilianske landshold.

Han er kendt for en utrolig boldkontrol og balance og ikke mindst en stor glæde ved fodboldspillet. Det store smil og legen med bolden vandt mange fodboldelskeres hjerter, deriblandt Mathias’.

Mathias går på den kristne Mariager Efterskole indtil sommer, hvorefter han fortsætter på HHX i Skanderborg. Han er rigtig god til at håndtere de såkaldte Spinnere, som er et legetøj, der blev opfundet til afstresning. Det var blandt andet for at erstatte at ’klikke’ med en kuglepen.

– Jeg har skatet i årevis, så alt inden for at lære tricks osv. har altid interesseret mig, forklarer han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han lægger videoer op på YouTube kanalen ’Mathias Moslund’ med sine mange tricks, og det var igennem disse videoer, at en talskvinde for Ronaldinho fandt ham.

Hvis man har gode øjne, så kan man skimte Mathias og Ronaldinho stå midt i ferieparadiset i Miami. Billedet er fra YouTube videoen.
Fløjet til Florida

Mathias sagde ja tak, og der blev sendt boarding pass til ham på forhånd, så han følte ikke, at der var en stor risiko ved at tage afsted.

– Jeg blev fløjet til Miami, Florida søndag morgen og havde så et par dage, hvor jeg bare kunne hygge, dog med planlægning med fotografen Alvin Nguyen. Og så filmede vi en dag med Ronaldinho, han var der i ca 1-2 timer, fortæller Mathias.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I videoen ’INSANE SPINNER TRICKS WITH RONALDINHO’ ser man ham stå blandt palmer og en lækker udsigt sammen med Ronaldinho, mens han viser Ronaldinho tricks.

Samme video ser man også på Ronaldinhos egen hjemmeside ronaldinhospinner.com, hvor han sælger sine særlige Spinners.
Her bliver Mathias kaldt for ’den bedste spinner trickster i verden’.

– Det er et navn, de har givet mig. Jeg ved ikke selv, om jeg er den bedste, men jeg har ikke set nogen online, der er bedre, men måske er der én, som gemmer sig, som er bedre, hvem ved, siger han.

Kristen ”business”

Mathias har ikke fået betaling for oplevelsen endnu, men han tager det som ”en syg oplevelse” indtil videre. Måske vil han senere få en bonus, når videoen og kampagnen har været i gang et stykke tid, forklarer han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mathias er selv kristen, og hans efterskoleophold på en kristen efterskole har været med til at styrke hans tro. Det påvirker også hans måde at tjene penge på:
– Mit efterskoleophold har styrket min tro meget, og min tro påvirker min måde at lave ”business” på, med at gøre alting korrekt og ærligt. Fx er der mange på YouTube, der kopierer andres videoer osv. for at tjene mere, men sådan nogle ting holder jeg mig fra, smiler han.