Irakiske kristne bliver i USA

Franklin Graham var en af de kristne ledere, som protesterede mod hjemsendelsen.

En dommer i USA har blokeret hjemsendelsen af de 114 irakere, som blev tilbageholdt i Detroit på grund af tidligere domme for kriminelle forhold eller forældede visa.

Immigrations-myndighederne (ICE) arresterede for nylig de mange irakere med henblik på hjemsendelse. Men det har ført til massive protester både fra deres pårørende, fra evangeliske og katolske kirkeledere samt menneskeretsorganisationer.

American Civil Liberties Union (ACLU) har anlagt sag mod ICE med den begrundelse, at irakerne har boet i USA gennem årtier og at de risikerer forfølgelse, tortur og livsfare, hvis de deporteres til Irak.

Dommer Mark Goldsmith har foreløbig udskudt hjemsendelsen i to uger. Herefter følger en ny afgørelse i sagen. ACLU har krævet, at irakernes sikkerhed i det mindste bliver garanteret efter en eventuel hjemsendelse.