Annette fandt sit hjem i MC-kirken

Annette Seigert Bækkel har haft mange svære oplevelser, men oplevede endelig frihed i troen. Hun er nu medleder i MC-kirken.

Annette Seigert Bækkel mødte Gud i en ung alder. Men medafhængighed, et særlig sensitivt sind og mange svære oplevelser førte til en årrække i bundethed, indtil hun endelig oplevede den fulde frihed i Kristus.

I dag er Annette leder i MC-kirken sammen med sin mand, Kai. Hun brænder for lovsang og er aktiv i bevægelsen BURN 24/7.
Men det var ikke troen, der prægede Annettes barndomshjem. Til gengæld var den fyldt med kreativitet og musik.
”Jeg er ikke opvokset i et troende hjem. Min far er konservatorieuddannnet og min mor pædagog og underviser. Både musik og kunst var en stor del af min barndom. Jeg spillede blokfløjte og tværfløjte og har både spillet i orkester og sunget i kor. Senere spillede jeg klaver på konservatoriets forskole,” fortæller hun.

Forældre blev skilt og børnene delt

Da Annette var 8 år blev hendes forældre skilt, og hun og hendes 2 brødre blev delt mellem forældrene.
Men allerede som 12-årig fik Annette et stærkt møde med Gud, og året efter blev hun døbt.
”Jeg slugte Bibelens ord, ordet åbnede sig for mig, og allerede dér i en alder af 12 år viste Gud mig hemmeligheder og dybder om at være kirke og Jesu efterfølger.
Jeg erfarede også, hvordan musikken og lovsangen har en fantastisk virkning i den åndelige verden og dermed også i et menneskes ånd”.
Da hun senere skulle vælge efterskole, faldt valget på Pinsevækkelsens Efterskole i Mariager, hvor hun blev én af de første 37 elever.

Ramt af tragedier

Trods Annettes nye liv med Gud, hvor hun gang på gang oplevede hans indgriben, ramtes hun tilsyneladende af den ene ulykke efter den anden.
Efter et givende år på efterskole flyttede hun til Lyngby nord for København i et kollegieværelse. Her mødte hun en iransk mand, som hun blev glad for.
”Men det viste sig, at han var psykopat og fik ejerfornemmelser over mig.
Jeg ville ud af forholdet, men det var nemmere sagt end gjort.
En aften låste han døren, skruede op for musikken og begyndte at terrorisere mig og udøve fysisk og psykisk vold. Jeg kunne ikke komme ud og måtte blive i hans værelse. Her var jeg, forslået og bange, indtil jeg blev lukket ud næste dag.”
”På samme tid var min ene bror kommet i dårligt selskab og fik en fængselsdom på 4 år. Det var hårdt at skulle besøge ham i flere forskellige fængsler.”

Ny kæreste døde

Kort tid efter oplevelsen med den iranske mand, mødte Annette en sød ung mand på sit HF studium. Annette og Søren blev kærester, og efter to år havde de planer om at gifte sig. Han døde imidlertid af en svær astma:
”Det var som at få stukket en kniv i hjertet. Men inden han døde, var der et stærkt Gudsnærvær på stuen, og hans ansigt var fyldt af fred. Der havde været en engel på besøg. Jeg sad ved hans side, da respiratoren blev slukket.”

Besked fra Gud

Annette var efterhånden kommet på afstand af Gud, men under kampagnen med Louis Palau i København i 1986 fik hun et fornyet møde med Jesus.
Senere ved et møde med Ian Andrews talte Gud personligt til hende gennem et kundskabsord:
”Jeg så i et stærkt lys ligesom en skikkelse og en sagte stemme sagde: ”Søren er hos mig”.
Bagefter blev jeg gennemstrømmet af en varme og fred, og jeg oplevede en indre lægedom af sorgen”.
Men hendes dårlige oplevelser med mandlige relationer var endnu ikke ovre.

Afhængig mand

Annette tog nu orlov fra sin uddannelse til rytmikpædagog for at komme på bibelskole i Mariager.
”Det blev til i alt tre år i Jylland, hvor jeg bl.a. efter bibelskolen arbejdede med udsatte børn og deres forældre. Gud stadfæstede mit kald, at jeg skulle lægge hænder på sønderbrudte hjerter, og de skulle få lægedom. Jeg erfarede Guds kraft og salvelse til tjeneste.”
Under et besøg på et rehabiliteringscenter for misbrugere mødte Annette sin kommende mand, som selv havde været misbruger og nu hjalp til der.
”Vi blev gift og flyttede til Frederiksberg, hvor vores første barn blev født. Men min mand fik tilbagefald, og det blev et turbulent ægteskab. Efter 12 års ægteskab blev vi skilt. Vi havde da to børn.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg fik endelig taget kørekort til motorcykel, som jeg havde drømt om siden jeg var 18 år, fortæller Annette.
Eftervirkninger

Annette levede nu alene med sin to børn, men livet med en misbruger havde mærket hende.
”De skadelige påvirkninger af andres adfærd førte mig ind i et kaos, hvor jeg mistede orienteringen og mig selv.
Jeg gav mig selv skylden for at være i ubalance, og jeg var ikke bevidst om den påvirkning, som overstimuleringen fra omverdenen og misbrugerens dårlige opførsel havde haft på mig.
Jeg tog ansvar, kontrollerede, havde skjulte følelser, undgik kontakt, tog arbejdsbyrder på mig, som jeg ikke skulle. Men lige meget, hvad der blev gjort eller ikke gjort, førte det ikke til et bedre liv, og misbrugeren forandrede sig ikke. Jeg blev følelsesmæssigt forstyrret, og det fordrejede min måde at tænke på.”
”Samtidig fortsatte jeg med at passe mit arbejde som social- og sundhedsassistent på en arbejdsplads med psykisk syge. Jeg passede mine børn og kom i min kirke. Men jeg havde angst-anfald, fik depression, isolerede mig og led til sidst af en usigelig træthed. Til sidst fik jeg et nervesammenbrud, mens jeg var på arbejde.”

God hjælp fra kristne

Endelig fik Annette kraft til at sige stop, og fra den dag begyndte Guds genoprettelse og helbredelse.
”Mine åndelige forældre, John og Bibi Jørgensen fra Åndens Klinik, hjalp mig til forandring, og jeg begyndte i selvhjælpsgruppen Al-anon for medafhængige, hvor jeg gennem 4 år gennemgik de 12 trin.”
”Fra det kendte til det ukendte lærte jeg, hvad det vil sige at gå fra overlevelse til det at leve. Jeg fik mod til forandring. Jeg havde været som en fugl viklet ind i et net af virvar og sat i bur, men nu blev buret åbnet, og jeg begyndte at strække mine vinger ud og orientere mig igen.”

Gud var der hele tiden

”Gud har været der for mig hele livet. Han har sendt profeter på min vej og har gennem dem opmuntret mig og talt stærke retninger ind i mit liv – hans løfter.
Efter flere år var jeg kommet igennem den mørke tunnel. Min plage var slut. Gud var i færd med at bane en ny vej. Jeg fik et løfte fra Gud om, at Gud ligesom med en frugt var i færd med at tage skrællen af for at fjerne de mørke pletter og gøre mig stærk og hel, for derefter at sætte skrællen på igen.
Det var grunden til, at jeg følte mig nøgen og var sårbar. Det var en lang og smertefuld proces”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Du vil møde en mand…

”I 2009 talte Gud til mig, at jeg ville møde et menneske, som jeg ville føle mig tiltrukket af på alle områder. Efter 1 måned mødte jeg min nuværende mand. Han var fra MC-Kirken og skulle dele Guds ord og vidnesbyrd i kirken.
En profet fra kirken kom bevæget og sagde, at jeg vidste, hvad der menes med, ”at nu var den sidste skræl lagt på”. Det var min kommende mand. Vi blev gift blot 3 måneder efter, at jeg mødte ham”
Annette oplevede, at hun efterhånden fik et mere sandt selvbillede, og det satte hende fri til at gøre nogle af de ting, hun altid havde ønsket:
”Jeg fik endelig taget kørekort til motorcykel, som jeg havde drømt om, siden jeg var 18 år – og til bil – og jeg var i gang med at videreuddanne mig til sygeplejerske.”

Et kald til at helbrede brudte hjerter

”Vi evangeliserer i dag på gaden sammen med vores MC-ere, blandt motorcyklister og i klubber, festivaler, træf, på spontane ture og i kirker. Vi bruger også vores hjem som base for udfrielses- og helbredelsesmøder.”
Annette og Kais hjem i Køge er ofte hjem for mennesker, der har brug for støtte og et sted at bo, hvad enten det er en asylansøger fra Congo eller en dansk jobsøgende.
”Jeg falder i dag i færre og færre huller og er bevidst om den åndelige verdens indflydelse på et menneske. Erfaringerne har lært mig at være Jesus-fokuseret og hverdagskristen.
Gud har givet det tilbage, som var blevet stjålet og ødelagt. Ja mere end det”, siger Annette, som er i gang med at skrive sin selvbiografi og har planer om at udgive sine egne lovsange.