Bibelsk kunst fra Kasakhstan udstilles i kirke i Nordnorge

Provstipræst Jan Høifødt er spændt på, hvordan Nelly Bubes bibelske billeder fra Kasakhstan vil fungere i de samiske områder i Finnmark. Foto: Martin Eikeland/Bibelselskapet.

Gennem hele sommeren vil 56 billeder af den kasakhstanske kunstner Nelly Bube kunne ses i Karasjok kirke i Finnmark.

De 56 billeder er fra vandreudstillingen ”Den store fortælling” .
– Det er meget spændende, at vi har fået denne udstilling her til Karasjok. Samerne er jo også et nomadefolk. Måske kan billederne fra en tilsvarende kultur et andet sted i verden tale på en særlig måde til os her, sagde provstipræst Jan Høifødt, da han åbnede udstillingen.

Bibelfortæller Anne Kristin Aasmundtveit fortalte om Salomons højsang i kirkerummet, hvor Nelly Bubes bibelske billeder nu hænger.
Fra sit hjemland er Nelly Bube blandt andet kendt for sine billeder af landets nomadekultur, og Jan Høifødt mener, nomadekulturen fra Centralasien på en særlig måde vil tale til samerne i Norge.
Bibelselskapet har tidligere udstillet Nelly Bubes billeder i Nordlyskatedralen i Alta, og selskabet ser udstillingen som et fint supplement til bibelformidlingen og arbejdet med at oversætte Bibelen til samisk.
KPK/Bodil

 

 

 

 

Bodil Lanting

Om Bodil Lanting

Bodil har det store overblik over relevante nyheder fra ind- og udland. Hun er uddannet teolog med bifag i sprogvidenskab, og er desuden kendt på redaktionen som en kvinde, der har let til latter.
Del artiklen! (Klik på ikonerne nedenfor)
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page